mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 15.03.2019 15:30:30

V dvorani Tabor bo veselo!

Anja Kozmus je celjski adut za zmago v Tržiču in potrditev naslova podprvakinj.
psno
Igralci Konstruktorja doma gostijo tokrat nekdanje prvake, igralce Calcita, in proti Kamničanom potrebujejo samo še točko.

Tako bodo tudi teoretično potrdili nov naslov prvakov. V prejšnjem krogu so razočarali Tržičani, ki so presenetljivo izgubili v Litiji. Toda konec prvenstva je za Ljubelj bilo praktično konec pred dvema tednoma, ko se jim je doma iz primeža izmuznil Konstruktor. Tokrat gostijo Jeseničane, ki jih lahko dokončno pošljejo v B-ligo. Zelo zanimiva tekma pa se obeta v Konjicah, kjer Kirbiš in soigralci gostijo Postojnčane. Domačinom igra samo zmaga, če želijo še obdržati minimalne možnosti v boju za Evropo. V primeru remija je za njih vsega konec. Svojo zadnjo domačo tekmo bodo igrali Hrastničani, ki bodo gostili Goričane. Za Hrastnik je bilo to zelo težka sezona, saj so pred prvenstvom ostali praktično brez prve ekipe. Z dobro zadnjo predstavo se svoji publiki želijo zahvaliti za njihovo podporo. V Kranju pa bo gostovala Litija, ki se je v prejšnjem krogu zelo izkazala doma proti Ljubelju. Obe ekipi bosta lahko nastopili neobremenjeni, zato lahko pričakujemo dobre rezultate, tako posamične kot tudi ekipne.

Pred izredno pomembno tekmo pa je Ljubelj v ženski A ligi, ki bo gostil Celjanke. Za Tržičanke igra le zmaga, če še želijo računati na Evropo. Veliko vprašanje pa je, če bo nastopila Urša Mejač, s katero so možnosti Tržičank seveda veliko večje. Celjanke, ki tokrat zelo mirno pričakujejo tekmo, pa bi z zmago že potrdile naslov podprvakinj, kar bo na koncu koncev vseeno uspeh za Celje, glede na to, s kakšnimi težavami so se srečevali letos v Celju. Odprt pa je tudi boj za končno tretje mesto, v katerem imajo manjšo prednost Cerkničanke, ki so tokrat domačinke Miklavžu, medtem ko Kamničanke gostujejo v Radljah, kjer jih čaka Remoplast, ki je pred tednom dni vzel točko novim prvakinjam. Za nameček je potem v zadnjem krogu na sporedu še njun medsebojni dvoboj v Kamniku, ki bo dokončno odločil o tretjem mestu. Litijanke, ki se selijo v nižji rang, pa bodo še zadnjič igrale doma. Tokrat jim v goste prihaja Proteus, ki se je v prejšnjem krogu izkazal z zmago in tudi igro na notranjskem derbiju. Zadnja tekma pa bo v Kranju, kjer nove prvakinje gostijo Impol iz Slovenske Bistrice. Po koncu tekme bodo lahko proslavile svoj prvi naslov prvakinj. Toda na sami tekmi bodo morale biti zelo odgovorne, saj so igralke Impola na zadnjih tekmah močno dvignile svoj nivo rezultatov.

1. A liga moški, 17. krog
Hrastnik – Gorica (13.00)
Triglav – Litija (14.00)
Konjice – Proteus (14.00)
Konstruktor – Calcit (16.00)
Ljubelj – Sij-Acroni (17.00)
1. A liga ženske, 17. krog
Ljubelj – Celje (13.00)
Triglav – Impol (14.00)
Brest – Miklavž (14.00)
Litija – Proteus (15.00)
Remoplast – Calcit (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike