Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

ou
ou
0 15.03.2019 10:05:17

Tekma ODPOVEDANA: Krvavi pokol pretresel tudi športni svet!

Novozelandska premierka Jacinda Ardern je sporočila, da je bilo v današnjih strelskih napadih v dveh mošejah v Christchurchu ubitih vsaj 49 ljudi, več deset jih je bilo še huje ranjenih. Dejala je še, da je šlo za teroristični napad.

"Jasno je, da lahko zdaj to opišemo zgolj kot teroristični napad," je povedala Ardernova. "Glede na to, kolikor vemo, se zdi, da je bil dobro načrtovan," je pojasnila po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Dodala je, da so na vozilih napadalcev našli še dve eksplozivni napravi, ki pa sta bili onesposobljeni.

Palestinec, ki je bil v času napada v eni od mošej, je povedal, da je najprej slišal tri strele, deset sekund kasneje pa se je streljanje nadaljevalo. Zagotovo je šlo za avtomatsko orožje, je povedal. "Nato so ljudje začeli teči. Nekateri so bili krvavi," je povedal in dodal, da se je tudi sam pridružil množici, ki je bežala iz mošeje.Ravno v času napada, ki se je začel okoli 13.45 po lokalnem času (1.45 zjutraj po srednjeevropskem) so pred eno od mošej prišli člani bangladeške reprezentance v kriketu. Vsi so preživeli napad, a so pretreseni. Prijateljsko tekmo z domačo reprezentanco, predvideno za soboto, so že odpovedali.

Video posnetek in dokumenti, ki krožijo po spletu, kažejo, da je napadalec napad prenašal v živo prek Facebooka. Pristnost posnetka in dokumentov še ni uradno potrjena, a je francoska tiskovna agencija AFP z orodji za preverjanje ugotovila, da gre verjetno za pristen posnetek.

Medtem je bil sicer že odstranjen s Facebooka, novozelandska policija pa je opozorila, da je "zelo nazoren" in pozvala, naj ga uporabniki spleta ne delijo.

Članki iz rubrike