kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.01.2019 21:43:04

Ljubljančani zanesljivo do 24. zmage v sezoni

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige na domačem terenu premagali drugo moštvo celovške ekipe KAC s 6:3 (3:2, 3:1, 0:0).

Ljubljanski hokejisti so bili pred teoretično ne preveč zahtevno nalogo, saj so se kot drugo moštvo lige merili z ekipo z dna lestvice. A začetek ni bil povsem brez težav, saj so gostje v prvi tretjini izkoriščali nezbranost domače obrambe in dvakrat hitro izenačili, potem ko sta Olimpijo dvakrat v vodstvo popeljala Aleš Kranjc in Žan Jezovšek.


Po golu Gregorja Koblarja za 3:2 ob koncu prvega dela pa so domači le prišli do nekoliko trdnejše prednosti, ki jo je takoj na začetku drugega zagotovil David Planko. Celovčani so sicer še enkrat zapretili in prišli na 3:4 in zadeli še okvir vrat, potem pa sta s hitrima zadetkoma v manj kot dveh minutah Aleš Mušič ter Žiga Svete le poskrbela, da je bilo zadnjih 20 minut bolj mirnih. Zadetkov ni bilo več, domači pa so brez večjih pretresov, okvir gola so v tem delu zadeli še sami, pripeljali tekmo do zanesljive zmage.

Za Ljubljančane je bila današnja zmaga tretja zaporedna in 24. v sezoni, z njo so se zdaj - ob tekmi več od Rittna - sami utrdili na drugem mestu lestvice z 71 točkami, naslednji dvoboj pa jih, znova v dvorani Tivoli, čaka v četrtek, ko bo tekmec moštvo Cortine.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike