ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.01.2019 13:16:45

Nadal prvi finalist OP Avstralije

Drugi igralec sveta Španec Rafael Nadal je zmagovalec prvega moškega polfinalnega obračunu na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije. V polfinalu je zanesljivo s 6:2, 6:4 in 6:0 ugnal mladega Grka Stefanosa Cicipasa. Nadal na turnirju še ni izgubil niza, na nasprotnika v finalu pa bo moral počakati do jutri, ko bo odigran še drugi polfinale.

Španec je že v prvem nizu pokazal, da ga bo tudi danes težko premagati. Mlademu Grku je dvakrat vzel servis, sam pa mu prepustil le tri točke na svoj servis in prvi niz dobil po vsega 31 minutah igre.

V drugem nizu, ki je trajal 44 minut, je Cicipas odigral bolje kot v prvem. Prve štiri igre sta oba dominirala na svoj servis, potem pa je v peti igri Nadal zapravil tri priložnosti za odvzem servisa nasprotniku. Španec je povedel 40:0, a je Grk po zaslugi odličnega servisa dobil pet zaporednih točk in igro. Že v naslednjih igrah sta bila oba spet zanesljiva v igrah na svoj servis. V deveti igri pa je Grk ponovno ponudil Špancu dve možnosti za "break", tokrat je Nadal drugo priložnost izkoristil, povedel s 5:4 ter drugi dobljeni niz potrdil z zanesljivo osvojeno igro na svoj servis.

Na začetku tretjega niza je 32-letni Nadal na servis Cicipasa povedel s 40:0, izkoristil drugo priložnost za odvzem servisa, s tem si je tlakoval pot do zmage v tretjem nizu ter do finalne vstopnice. Na svoj servis je bil še naprej zanesljiv, v tretji in peti igri pa je ponovno uspel zlomiti servis nasprotnika. V zadnji igri je sicer Cicipas prišel do prve "break" priložnosti na dvoboju, a jo je Nadal ubranil, niz pa dobil s 6:0.

Cicipas je še v tretjem medsebojnem dvoboju proti Nadalu, ki ima v lasti 17 osvojenih turnirjev velike četverice, izgubil.



"Upam, da lahko igram še bolje. Ne vem, kako mi bo to uspelo. Odličen dvoboj in turnir sta za mano, navijači in igrišče so mi pomagali pri tem. Zelo lepo je tako začeti sezono, ko sem nekaj tednov nazaj zaradi poškodbe moral celo odpovedati nastop na enem turnirju. Dobro se počutim, hvala vsem za podporo, ekipi, vsem, ki so mi pošiljali sporočila," je po manj kot dve uri trajajočem dvoboju dejal Španec, ki že 63 iger zapored ni izgubil igre na svoj servis.

Cicipas je po tem, ko je v četrtfinalu premagal Švicarja Rogerja Federerja, tokrat moral priznati premoč Nadalu, ki je o novi generaciji mladih teniških igralcev dejal: "Mladi ne potrebujejo sporočil, dobro igrajo in vedno je izziv igrati proti njim, a to je lepota športa, da si ga delimo različne generacije. Vsem želim uspešne kariere." Na vprašanje, ali misli, da bo Cicipas v prihodnosti osvajal največja turnirja pa dejal, da to od njega ni odvisno.

Nedeljski finale bo peti avstralski finale za Nadala, leta 2009 je zmagal, nazadnje pa je v finalu igral leta 2017, ko je po petih nizih izgubil proti Federerju.

V drugem polfinalu se bosta pomerila prvi igralec sveta Srb Novak Đoković in 31. igralec sveta Francoz Lucas Pouille.

Značke: tenis, turnir

Članki iz rubrike