Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

STA
STA
0 24.01.2019 18:39:55

Štangarjeva Tel Aviv odprla s petim mestom

Judoisti so v Tel Avivu zbrani na prvi veliki nagradi v letu 2019. Uvodni dan je za najboljšo slovensko uvrstitev poskrbela Maruša Štangar, ki je v podaljšku izgubila boj za bron in bila peta.

Štangarjeva, decembra bronasta na mastersu v Guangzhouju, je imela v Tel Avivu tudi odličen trening. Najprej je predčasno z iponom ugnala 18-letno Izraelko Tamar Malca, nato šele v podaljšku 22-letno Portugalko Mario Siderot. Polfinale je nato izgubila prav tako po podaljšku z Izraelko Shiro Rishony.

V boju za bron je bila tekmica Štangarjeve dobitnica dveh bronastih odličij na vseameriških igrah 25-letna Brazilka Nathalia Brigida. Ta je bila nevarna predvsem zaradi dobrega dela nog, a je bila varovanka Olge Štirba nevarnejša, predvsem v parterju. Brazilka pa je vsakič našla način, da se je izvlekla iz kočljivega položaja. Tudi ta dvoboj je šel v dodatek, ki se je končal po 3:39 minutah boja, ko je Brazilka izkoristila praktično edino nepazljivost slovenske reprezentantke.


V ženski konkurenci je v kategoriji do 57 kilogramov nastopila Kaja Kajzer. Dvajsetletna Ljubljančanka je imela srečo z žrebom, v drugem nastopu pa je morala v dvoboju z leto dni starejšo Poljakinjo Julio Kowalczyk v podaljšek, ki ga je po dobrih dveh minutah izgubila.

V moški konkurenci sta se Celjana David Štarkel in Matjaž Trbovc poslovila v drugem krogu. Dvaindvajsetletni Štarkel je najprej z iponom premagal Madžara Csaba Szaba. V drugem krogu pa je bil zanj premočan evropski podprvak Janislav Gerčev iz Bolgarije, ki je tudi sedem let starejši in veliko bolj izkušen od mladega slovenskega borca. Trbovc je najprej ugnal aktualnega svetovnega prvaka v konkurenci do 21 let Azerbajdžanca Rovšana Alijeva, nato pa je bil zanj premočan 21-letni Belgijec Jorre Verstraeten.

V petek bo slovenske barve v Tel Avivu branil David Kukovica v kategoriji do 90 kg.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike