benedetti_cavazza1_naslovka Odkrito.si

Borisa Cavazzo doletelo veliko hudega

2stanovanje The Biggest Loser Slovenija 2019 Svet24.si

FOTO: Tukaj bodo hujšali udeleženci The Biggest ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja razkriva našo resnico pred ...

kebab, meso Svet24.si

Na meji ustavili Slovenca s poljskim mesom za ...

jean-claude juncker, theresa may Svet24.si

Kdo je ugriznil Junckerja?

bratkovic Njena.si

Natalija Bratkovič: 'Molite zame!'

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Presenečenje: Po pokoju se Bobovnik vrača na ...

STA
STA
0 24.01.2019 16:24:22

Kozinova proti izkušeni Finki

Martin Metelko
Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin bo v Združenih državah Amerike 16. februarja spet stopila v ring. Kot je sporočila prek družbenega omrežja Facebook, pa je za dvoboj dobila tudi tekmico. To bo 43-letna Finka Sanna Turunen.

Kozinova, ki zaseda prvo mesto na svetovni lestvici Boxre, bo v Denverju v ZDA skušala spet zmagati, kar bi pomenilo nov naslov svetovne prvakinje. Ema "The Princess" Kozin se bo borila za naslov svetovne prvakinje združenja WBO v težnostni kategoriji super-middleweight oziroma super-srednjetežki kategoriji.

V začetku leta 2019 je bila načrtovana tekma v Nemčiji, ki pa je bila odpovedana. Zdaj pa jo čaka Finka, ki ima v poklicni karieri štiri zmage, dva poraza in neodločen izid.

"Je dobra in zelo izkušena borka. Imela je dobro amatersko kariero, borila se je že dvakrat za naslov svetovne prvakinje, dvoboja sicer izgubila, ampak po točkah. Stara je 43 let, vidimo pa, kaj leta pomenijo dandanes, v soboto smo denimo lahko spremljali Mannyja Pacquiaa, ki je premagal Adriena Bronerja ... Kako že pravijo - staro vino je dobro vino," je Sportal povzel trenerja Kozinove Rudolfa Pavlina.

Značke: boks, ženske

Članki iz rubrike