19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

Ivan Zgrebec, komarji, pik komarja Svet24.si

FOTO: Hrvatov hrbet po 45 minutah povsem ...

pitagora Petisvet.si

Zgodovina magije - 2. del: starodavni rituali

odpadki, litijska cesta Svet24.si

FOTO: Ekološka sramota na robu Ljubljane – kdo ...

norilsk, severna medvedka, polarni medved, Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sestradana medvedka prihlačala v ...

Ana Klašnja Njena.si

Ani Klašnja se je življenje obrnilo na glavo

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
0 24.01.2019 16:24:22

Kozinova proti izkušeni Finki

Martin Metelko
Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin bo v Združenih državah Amerike 16. februarja spet stopila v ring. Kot je sporočila prek družbenega omrežja Facebook, pa je za dvoboj dobila tudi tekmico. To bo 43-letna Finka Sanna Turunen.

Kozinova, ki zaseda prvo mesto na svetovni lestvici Boxre, bo v Denverju v ZDA skušala spet zmagati, kar bi pomenilo nov naslov svetovne prvakinje. Ema "The Princess" Kozin se bo borila za naslov svetovne prvakinje združenja WBO v težnostni kategoriji super-middleweight oziroma super-srednjetežki kategoriji.

V začetku leta 2019 je bila načrtovana tekma v Nemčiji, ki pa je bila odpovedana. Zdaj pa jo čaka Finka, ki ima v poklicni karieri štiri zmage, dva poraza in neodločen izid.

"Je dobra in zelo izkušena borka. Imela je dobro amatersko kariero, borila se je že dvakrat za naslov svetovne prvakinje, dvoboja sicer izgubila, ampak po točkah. Stara je 43 let, vidimo pa, kaj leta pomenijo dandanes, v soboto smo denimo lahko spremljali Mannyja Pacquiaa, ki je premagal Adriena Bronerja ... Kako že pravijo - staro vino je dobro vino," je Sportal povzel trenerja Kozinove Rudolfa Pavlina.

Značke: boks, ženske

Članki iz rubrike