reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.01.2019 16:24:22

Kozinova proti izkušeni Finki

Martin Metelko
Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin bo v Združenih državah Amerike 16. februarja spet stopila v ring. Kot je sporočila prek družbenega omrežja Facebook, pa je za dvoboj dobila tudi tekmico. To bo 43-letna Finka Sanna Turunen.

Kozinova, ki zaseda prvo mesto na svetovni lestvici Boxre, bo v Denverju v ZDA skušala spet zmagati, kar bi pomenilo nov naslov svetovne prvakinje. Ema "The Princess" Kozin se bo borila za naslov svetovne prvakinje združenja WBO v težnostni kategoriji super-middleweight oziroma super-srednjetežki kategoriji.


V začetku leta 2019 je bila načrtovana tekma v Nemčiji, ki pa je bila odpovedana. Zdaj pa jo čaka Finka, ki ima v poklicni karieri štiri zmage, dva poraza in neodločen izid.

"Je dobra in zelo izkušena borka. Imela je dobro amatersko kariero, borila se je že dvakrat za naslov svetovne prvakinje, dvoboja sicer izgubila, ampak po točkah. Stara je 43 let, vidimo pa, kaj leta pomenijo dandanes, v soboto smo denimo lahko spremljali Mannyja Pacquiaa, ki je premagal Adriena Bronerja ... Kako že pravijo - staro vino je dobro vino," je Sportal povzel trenerja Kozinove Rudolfa Pavlina.

Značke: boks, ženske

Članki iz rubrike