Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

su
su
0 17.05.2022 18:29:12

Anže Lanišek brez ovinkarjenja! Slovenski orel spregovoril o sporni opremi in odločitvi zveze!

Profimedia
Anže Lanišek povedal, kaj si misli o prepovedi Slatnarjevih inovacij.

Slovenski smučarski skakalci so že začeli s pripravami na novo sezono, v kateri bo vrhunec predstavljalo domače svetovno prvenstvo v Planici. Orli so pod vodstvom Roberta Hrgote danes trenirali v Športnem centru Kranj, čez slaba dva tedna pa sledi selitev na skakalnico. Po treningu so si vzeli tudi čas za prve medijske aktivnosti v novem pripravljalnem obdobju, med glavnimi temami pa so bile tudi spremembe, ki skakalno karavano čakajo v novi sezoni.


V prejšnjih tednih so na različnih ravneh Mednarodne smučarske zveze potekali pogovori o novih pravilih glede opreme skakalcev, na mizi pa je bila tudi regularnost spornih Slatnarjevih inovacij, ki so v prejšnji sezoni večkrat zmotile konkurenco. Bolj ali manj je jasno, da Slovenci novitet slovenskega proizvajalca v prihodnji zimi ne bodo smeli uporabljati, odločitev pa je komentiral tudi Anže Lanišek, ki se je zaradi novih, drugačnih vezi znašel na udaru predvsem po svoji krstni zmagi v svetovnem pokalu.


»Za dobrim konjem se praši. Po eni strani si želijo napredka v skokih, po drugi ta napredek zavirajo. Naj imajo tako, če želijo, mi smo tako ali tako dokazali, da zmoremo in znamo tudi s staro, tradicionalno opremo,« je povedal slovenski orel, ki bo tudi v prihodnji zimi eden glavnih adutov Roberta Hrgote.

Članki iz rubrike