gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(mf)
(mf)
0 07.10.2021 10:47:12

Curling: Slovenija v boju za olimpijske igre

WJC
V turškem Erzurumu poteka prvi predkvalifikacijski turnir v curlingu za zimske OI 2022 v Pekingu, in sicer v kategoriji mešanih dvojic. Slovenska reprezentanca je za zdaj brez zmage. Sledita še turnirja v moški in ženski kategoriji.

Na predkvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v disciplini mešanih dvojic nastopa 16 reprezentanc, med drugim tudi Slovenija. Gre za prvi turnir take vrste, ki omogoča borbo za olimpijske igre vsem reprezentancam. Najboljše tri reprezentance turnirja se uvrstijo v nadaljnje tekmovanje, kjer se bodo ekipe borile za zadnje vozovnice za prihajajoče olimpijske igre.

Tesen poraz proti Nigeriji

Slovenijo zastopata Andreja Prislan in Marko Bilčar. V skupinskem delu se merita z reprezentancami Brazilije, Kazahstana, Nigerije in Turčije. V prvi tekmi sta Slovenca z rezultatom 12:1 izgubila proti najmočnejši reprezentanci skupine Turčiji. V nadaljevanju je sledila še tekma s Kazahstanom, ki je bil boljši z rezultatom 10:3. V tretji tekmi skupinskega dela je Slovenija z močnim začetkom v napeti končnici žal morala premoč priznati tudi Nigeriji, ki je slavila z rezultatom 11:10. Slovenska reprezentanta čaka še tekma z Brazilijo, žal pa možnosti za napredovanje nimata več.

V boj tudi moška in ženska vrsta

Desetega oktobra, po zaključku turnirja v mešanih dvojicah, se v isti dvorani začne še predkvalifikacijski turnir v moški in ženski kategoriji. Pri moških bo Slovenijo zastopala izkušena jeseniška ekipa v postavi Štefan Sever, Simon Langus, Bine Sever, Jakob Omerzel in Gaber Bor Zelinka. V skupinskem delu se bodo pomerili z Avstrijo, Češko, Finsko, Madžarsko in Nigerijo. V moški kategoriji se na nadaljnji kvalifikacijski turnir uvrstita dve najboljši reprezentanci.

Odločilni boji končnice na sporedu 15. oktobra

V ženski kategoriji Slovenijo zastopajo Lea Žemlja, Ajda Zaveljcina, Ema Kavčič, Maja Kučina in Nika Černe. V rednem delu se bodo pomerile s Španijo, Madžarsko, Kazahstanom in Latvijo, tako kot pri moških pa v nadaljnji boj za olimpijske igre vodita prvo ali drugo mesto na turnirju. Tekme izločilnih bojev bodo 15. oktobra, ko bodo znani vsi potniki na kvalifikacijski turnir, ki bo decembra na Nizozemskem. 

Galerija

Članki iz rubrike