901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(sm)
(sm)
0 06.10.2021 16:34:39

V Monte Carlu za petico, kako bo v Alassiu?

Slovenska ekipa mlajših članov s selektorjem Antonom Kosarjem in njegovim pomočnikom Igorjem Isteničem na turnirju v Monte Carlu.
BZS
Iz tedna v teden se vrstijo uspešni nastopi slovenskih balinarskih reprezentanc na svetovnih prvenstvih. Konec tedna je Slovenija pobrala številne lovorike na močnem mednarodnem turnirju v mondenem Monte Carlu, prihodnji teden pa bo na sporedu člansko svetovno prvenstvo v italijanskem Alassiu.

Teden dni pred začetkom svetovnega prvenstva za članice in člane v Alassiu je znana postava slovenske reprezentance, ki bo odličja lovila v osmih disciplinah. Po izjemno uspešnem svetovnem prvenstvu za mlade ter članice in člane v tehničnih disciplinah bo imelo slovensko balinanje prihodnji teden novo priložnost za oplemenitenje bogate zbirke kar 232 osvojenih odličij na velikih tekmovanjih, kot so svetovna in evropska prvenstva ter svetovne in sredozemske igre.

V Alassiu se bodo najboljše svetovne balinarke in balinarji iz 31 držav potegovali za odličja v osmih disciplinah. Ženske bodo tekmovale v igrah dvojic in posamezno ter natančnem, hitrostnem in štafetnem zbijanju, moški v igrah dvojic in posamezno, prvič pa bo na sporedu igra mešanih dvojic.

V Alassio štiri dekleta in trije fantje

Selektor ženske izbrane vrste Miha Sodec je že podrobno razdelil naloge. Nina Volčina bo nastopila v hitrostnem zbijanju ter skupaj s Tadejo Petrič v štafetnem zbijanju, v igri dvojic bosta Slovenijo zastopali Tadeja Petrič in Polona Zule, ki bo tekmovala tudi v igri posamezno, medtem ko Tanjo Marc čaka lov na prvo kolajno na svetovnih prvenstvih v natančnem zbijanju. Petričeva bo nastopila tudi v mešani dvojici, konec tedna pa bo selektor Davor Janžič dokončno razkril, v katerih disciplinah bodo nastopili njegovi trije izbranci, Jure Kozjek, Gregor Sever in Tadej Premru.

Obe selekciji bosta v četrtek v Ljubljani opravili še zadnji skupni trening. Slovenska delegacija bo na pot odpotovala v ponedeljek zjutraj. V večernih urah bo na sporedu žreb predtekmovalnih skupin, v torek zjutraj prvi dvoboji v klasičnih igrah, finalni obračuni v vseh disciplinah pa bodo na sporedu v soboto.

Balinarska zveza Slovenije se je z organizatorji dogovorila za izvedbo prenosa vseh tekem slovenskih reprezentantk in reprezentantov, ki jih bo modoče spremljati na Facebooku in spletni strani BZS.

V Monaku do bogatega izplena

Kneževina Monako je od petka zvečer do nedelje popoldne gostila Mednarodni turnir Denis Ravera za U-15, U-18, U-23 in članice. Ob odlični organizaciji jo je nastopajočim iz Hrvaške, Francije, Švice, Italije, Rusije, Slovaške, Združenih držav Amerike, Slovenije in Monaka ravno ob zaključku zagodlo vreme, ki je krojilo razplet v finalih igre dvojic. Te so se zaradi poplavljenega igrišča zaključile predčasno.

Slovenska moška vrsta je pod vodstvom selektorja mladih reprezentanc Antona Kosarja in njegovega pomočnika Igorja Isteniča prikazala številne odlične predstave in zasluženo pobrala kup priznanj. Najbolj so se izkazali dobitniki pokalov za prvo mesto Gašper Povh in Erik Čeh v štafetnem zbijanju pri mlajših članih ter Jaka Štremfel v natančnem zbijanju. Pohvale si zaslužijo tudi drugi nastopajoči, predvsem dečki Anže Moličnik, Urban Hiti in Tomaž Bogataj, ki so prvi večdnevni mednarodni turnir opravili na visoki ravni, medtem ko je za pomlajeno žensko zasedbo pod taktirko Mihe Sodca nastop v konkurenci izkušenejših tekmic služil za nabiranje dragocenih mednarodnih izkušenj.

Galerija

Članki iz rubrike