stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 06.10.2021 23:17:17

Izvrsten nastop Gašperja Kraglja, Postojnčanke še v igri

Gašper Kragelj se v Otočcu na Hrvaškem zelo izkazal s 652 podrtimi keglji.
psno
Drugi dan evroskih pokalov so slovenske ekipe nastopile uspešno, večina pred zadnjim dnrem ostaja v igri za polfinale.

V Otočcu v Liki na Hrvaškem se je nadaljevalo tekmovanje za svetovni pokal. Prvi med Mariborčani je nastopil mladi Anej Kranjc, ki je nastopil v skladu s pričakovanji in se je zaustavil pri 579 kegljih. Za njim pa je nastopil Koprčan v dresu Štajercev, Gašper Kragelj, ki je izvrstno opravil z nastopom in končal pri kar 652 podrtih kegljih, kar je njegov daleč najboljši rezultat v mednarodni konkurenci. S tem je dokazal, da njegov 701 kegelj v Mariboru na Lokomotivi ni naključje in se resnično razvija v odličnega igralca. Trenutno je med petimi najboljšimi posamezniki. Razred zase pa je bil Srb Vili Zavarko, ki sicer igra za italijanske prvake in je podrl kar 691 kegljev. Konstruktor je po štirih igralcih zelo dober peti (skupno sedmi) in se mu nasmiha uvrstitev v prvo polovico nastopajočih. Sicer mu ne manjka prav veliko do četrtega mesta, toda za to bi morali imeti zadnji dan oba nastopa v kategoriji Kraglja.



Potem pa so fantje prepustili steze dekletom, ki so tekmovale pozno v noč. Prva za Proteus je nastopila mlada Amanda Zalar, ki je zaključila nastop pri 539 kegljih. Škoda je, da ji je na koncu zmanjkalo moči in je zadnje tri mete vrgla v prazno. Za njo je nastopila Tina Mržljak, sicer mlada Črnomaljka. Vse štiri nize je odigrala zelo izenačeno in prišla do lepih 575 kegljev. Kot tretja pa je za Postojnčanke nastopila Sandra Dostanič, ki pa se ji je nastop v celoti ponesrečil. Težave je imela v igri na čiščenje, kjer je napravila kar deset praznih metov in zaključila na 506 podrtih kegljih. V zaključku sporeda pa je nastopila še Nataša Tibola, ki je s 560 keglji močno popravila končno sliko prvega dne, saj je Proteus prvi med ekipami s štirimi igralkami (skupno 2182). Zadnji dve tekmovalki se bosta morali močno potruditi, če bi želele Notranjke še ujeti vlak za četverico.

Obe ekipi Calcita z dobrimi možnostmi

Evropski pokal pa se igra v Kranju. Prvi del uvodnega dneva je pripadel moškim, ki so opravili s polovico ekipnega nastopa. Prvi je bil na stezi eden najizkušenejših igralcev Calcita Damjan Hafnar. Odigral je zelo solidno in končal pri 554 kegljih. Ponovno se mu je videlo, da mu kegljišče v Kranju ni ravno najbolj pri srcu. Za njim je nastopil Peter Jantol, ki se je zaustavil pri 603 kegljih. Še za dva keglja boljši pa je bil Gašper Burkeljca. V drugi dan bodo tako Kamničani krenili s tretjega mesta in imajo dobre možnosti, da se uvrstijo med prvo četverico. Seveda pa bo morala preostala trojica igralcev še nekaj dodati.



Pri dekletih pa je začela z nastopi mlada Tamara Pevec, ki je z dobro igro prišla do lepih 554 kegljev. Žal izkušeni Noemi Živkovič ni šlo vse po načrtih in je podrla 536 kegljev. Komaj devetnajstletna Tea Repnik pa je ponovila izid Pevčeve. To je Kamničankam zadoščalo za odlično drugo mesto po prvem dnevu. S skupno 1644 keglji za 54 kegljev zaostajajo le za nemškim SKK98 Poingom. Prednost pred Istro iz Poreča znaša le dva keglja, pred Dunajčankami pa 12. Petouvrščene Čehinje pa zaostajajo že konkretnih 37 kegljev, kar Calcitu daje lepe možnosti za preboj med četverico najboljših. Najboljša posameznica pa je članica Wiene Dana Martinkevic s 581 podrtimi keglji.



V Lorschu vse tri slovenske ekipe v boju za četverico

V Nemčiji so drugi dan kot prvi kegljišče zasedli fantje. Za Ljubelj je nastopil Matjaž Vovk, ki je pristal na 590 kegljih in Ljubelj popeljal na sedmo mesto s 2414 podrtimi keglji. Za Proteus pa je najprej odigral Žiga Požar, ki je s 643 keglji postavil svoj doslej najboljši mednarodni rezultat. Za njim je dobre rezultate Postojnčanov potrdil še neizkušeni Nejc Požun s 585 keglji. Skupno so igralci Proteusa s 2443 keglji celo tretji po dveh tretjinah kvalifikacij. Daleč pred vsemi je nemški Breitengusbach z 2516 podrtimi keglji, tesno za njimi pa je Spartak iz Subotice. Kar osem ekip pa je v razliki 42-tih kegljev in se bo borilo za preostali dve mesti za polfinale.



V ženski konkurenci pa Slovenijo zastopa Impol iz Slovenske Bistrice. Lucija Kunčič je kot prva končala pri 536 kegljih. Zelo razpoložena pa je bila Maja Plavčak, ki je podrla lepih 586 kegljev, kar je skupno deveti rezultat med vsemi nastopajočimi. Najboljša je bila Nemka Sellnerjeva s 635 keglji. Tretja je za Bistričanke nastopila Ksenija Detiček, ki je bila s 569 keglji zelo zadovoljna. S 1687 keglji so Impoljčanke po prvem dnevu šeste. Za Rijeko na četrtem mestu pa zaostajajo 35 kegljev.

Galerija

Članki iz rubrike