stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 06.10.2021 20:41:10

Novica, ki je zelo RAZŽALOSTILA tudi Tadeja Pogačarja: Še tretjič se BORI Z RAKOM, zato ...

Profimedia
To je novica, ki je Tadej Pogačar nikakor ni želel slišati.

Pravijo, da je Allan Peiper kolesarski oče Tadeja Pogačarja. Vsekakor gre za človeka, ki mu 'Pogi' neizmerno zaupa in ki je navsezadnje vsaj delno zaslužen za kolesarsko eksplozijo našega asa, dvakratnega zmagovalca Toura. Peiper je bil namreč športni direktor ekipe UAE Emirates, na letošnji spektakularni dirki Pariz-Roubaixu pa je še zadnjič vodil svoje moštvo iz avtomobila. 

61-letni Avstralec je namreč zdaj sklenil končati kariero športnega direktorja Pogačarjevega moštva, razlog pa je - bolezen. Še tretjič se je namreč prisiljen boriti z rakom, zaradi katerega je leta 2019 že začasno zapustil mesto športnega direktorja UAE Emirates. A zahrbtno bolezen je premagal, se leto kasneje na velika vrata vrnil na svoj položaj in Pogačarju pomagal do njegove prve zmage na Dirki po Franciji. Letošnjo dirko je moral zaradi bolezni spremljati od doma, toda Pogačar je v pogovoru za RTV jasno dal vedeti, kako zelo ceni svojega športnega direktorja: "Prvič sem ga srečal pred tremi leti na pripravah. Z njim sem prvič dirkal v Avstraliji, to je bila res nepozabna izkušnja. Je fantastičen športni direktor in res prijazna oseba, razvila sva res dober odnos. Veliko me je naučil, celo več o življenju kot pa kolesarstvu." 

Pri UAE Emirates so z veliko žalostjo sprejeli odločitev Peiperja. Sicer niso izključili niti morebitnega nadaljnjega sodelovanja z Avstralcem, a le, če bo slednjemu zdravje to dopuščalo. 

Članki iz rubrike