evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

žl
žl
1 26.12.2020 14:40:30

Robert Hrgota spregovoril o NOVOLETNI turneji: Zadovoljen bom, če ...

SZS
Skakalci bodo zgodaj zjutraj odpotovali proti Oberstdorfu.
Slovenska skakalna reprezentanca se pripravlja na naslednji vrhunec sezone. V noči na nedeljo se bodo odpravili proti prvi postojanki slovite novoletne turneje, nemškemu Oberstdorfu. Šesterica skakalcev, ki bodo zastopali slovenske barve, je znana že od sredinega državnega prvenstva; Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Cene Prevc, Žiga Jelar, kot zadnji pa si je mesto zagotovil še Domen Prevc.
Pred odhodom je celoten reprezentančni tabor opravil še novinarsko konferenco, na kateri je novopečeni selektor skakalcev Robert Hrgota spregovoril tudi o pričakovanjih na prestižni turneji. Največ upov bomo Slovenci znova polagali v Anžeta Laniška, ki je na zadnjih tekmah svetovnega pokala v švicarskem Engelbergu s tretjim in četrtim mestom vlil novo mero optimizma. "Zadovoljen bom, če bomo po prvi tekmi imeli uvrstitev v prvo deseterico. Potem pa bomo videli naprej, skok za skokom," je svoje rezultatske cilje predstavil Hrgota.
Lanišek je med tednom osvojil naslov zimskega državnega prvaka v članski konkurenci, na stopničkah sta se mu pridružila še Peter in Domen Prevc. Najboljši slovenski skakalec v letošnji sezoni trenutno izstopa, a po besedah Hrgote tudi nekateri ostali skakalci stopnjujejo svojo formo, zato ne izključujejo presenečenj.

Članki iz rubrike