komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Ekipa SN
Ekipa SN
11 24.12.2020 12:10:13

Ali so reprezentančni kolegi NASPROTOVALI Timiju Zajcu? Novi trener HRGOTA pojasnil, kakšno je vzdušje v ekipi!

Jurij Kodrun
Po aferi v Planici je vodenje slovenskih skakalcev prevzel 32-letni Robert Hrgota.

Novi trener smučarskih skakalcev Robert Hrgota je svojo novo vlogo prevzel, ko se je po planiški aferi poslovil Gorazd Bertoncelj. Šele 32-letni nekdanji skakalec je prevzel zelo zahtevno in odgovorno nalogo v zelo zahtevnem obdobju, pred skakalci je namreč prestižna novoletna turneja, kjer imajo slovenski skakalci vedno visoke cilje. 

Zdaj je jasno, da v ekipi ne bo Timija Zajca, saj je zadnje mesto v ekipi zasedel Domen Prevc z boljšima skokoma na državnem prvenstvu, generalki pred novoletno turnejo. Hrgota je v intervjuju za Ekipo SN med drugim razkril, kakšno je stanje duha v ekipi po tej aferi. Na vprašanje, kako je sprejel vse odločitve, ki so sledili planiški aferi, je povedal: "Ne glede na vse sem moral ostati profesionalen. Na te zadeve ne smem odreagirati preveč čustveno. Moja naloga je, da ekipo pripravim in na tekmo vzamem najboljše skakalce. Ko je disciplinska komisija prejšnji četrtek sprejela sklep in Timiju izrekla opomin, je bilo jasno, da Timi lahko nadaljuje s tekmovanji. Od tu naprej so stvari zame logične; če se na tekmo uvrsti, če prikaže dobre skoke, ga bom uvrstil v ekipo."

Kaj pa reprezentančni kolegi, ki so objavo na družbenih omrežjih podprli z všečki? Nekaj jih je bilo izbrisanih, nekaj jih je ostalo. "Fante sem takrat vprašal, ali se s Timijem strinjajo. To bi pomenilo, da tudi meni ne zaupajo. Marsikaj je bilo storjeno v afektu, ampak rekli so mi, da mi zaupajo in da so na stvar začeli gledati drugače. Pomembno je, da se od tu naprej pogovarjamo odkrito. Vsak je imel priložnost povedati svoje, in kot sem rekel, to bomo pustili za sabo ter se trudili, da bo zdaj drugače."

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike