Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
15.12.2020 19:37:53
Deli članek:

UH, kaj so odločili za zaprtimi vrati! TIMI ZAJC se vrača v reprezentanco? To so besede glavnega za SKOKE ...

Jurij Kodrun

Zagotovo je bilo precej vroče, toda star slovenski pregovor pravi, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha.

Vodja odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo na Smučarski zvezi Slovenije, Ljubo Jasnič, je pred kamerami nacionalne televizije na kratko pojasnil, kakšne odločitve so sprejeli na dvodnevnih sestankih. "Odločili smo se, da bo reprezentanco vodil dozdajšnji pomočnik Robert Hrgota. S tem so se strinjali tudi skakalci, ki so v najboljši ekipi. Glede Timija Zajca pa ... Opravičil se je in ... O njegovi potezi bo odločala disciplinska komisija. Toda Timija Zajca nismo nikoli izključili iz reprezentance (izključili so ga s svetovnega prvenstva v poletih, op. p.) in lahko bi se prvi ekipi pridružil že na novoletni skakalni turneji."
Odbor pa ni odločal o sankcijah za Zajca, saj bo to prepuščeno disciplinski komisiji, ki je za to pristojna. Ta lahko tekmovalca suspendira ali mu naloži denarno kazen, sestavljajo pa jo predsednik SZS, direktor SZS in predsednik panožnega zbora. Dokončno odločitev naj bi sprejela v četrtek.

To pomeni, da Zajc ne bo nastopil na tekmah konec tedna v švicarskem Engelbergu, potem pa ... Toda, ali se bo sploh hotel vrniti v reprezentanco?