Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
2 14.12.2020 18:25:01

ROGLIČ ALI POGAČAR? Kar mislite si! Ne boste verjeli, koga je SLOVENSKA ZVEZA izbrala za najboljšega!

Profimedia
Kolesarska zvezdnika Primož Roglič in Tadej Pogačar sta bila skupaj izbrana za najboljša cestna kolesarja sezone v Sloveniji. Torej ne Roglič ali Pogačar, temveč Roglič in Pogačar.

Nagrado sta prejela od Kolesarske zveze Slovenije (KZS) na virtualni prireditvi Večer zvezd 2020. Zveza je v sodelovanju s Pošto Slovenije podelila nagrade v skupno devetih kategorijah. Med cestnimi kolesarji sta bila skupaj izbrana Roglič in Pogačar, ki sta sezono 2020 na najvišji ravni končala kot prvi in drugi kolesar lestvice Mednarodne kolesarske zveze.

Roglič je v izjemni sezoni prikazal visoko raven konstantnosti. Konec junija je postal državni prvak v cestni preizkušnji, ob koncu prilagojene sezone zaradi novega koronavirusa je še drugič zapovrstjo dobil dirko po Španiji, pred tem pa je osvojil še prvi spomenik v karieri, Liege - Bastogne - Liege.


Na Touru je končal kot drugi, potem ko mu je v predzadnji etapi zmago z odlično predstavo na kronometru odnesel 22-letni državni prvak v vožnji na čas s Pokljuke Pogačar. Slednji je s tem postal najmlajši zmagovalec dirke po Franciji po več kot 100 letih in eden redkih, ki mu je to uspelo ob debiju.

Oba sta zaznamovala kolesarsko sezono ne samo v Sloveniji temveč tudi po svetu. Roglič je namreč pred nekaj tedni prejel tudi nagrado Velo d'Or, oz. zlato kolo za najboljšega kolesarja na svetu, kjer je v glasovanju prejel 83 od 90 možnih glasov, na drugem mestu pa je pristal prav Pogačar.

Članki iz rubrike