mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(jr)
(jr)
0 15.12.2020 14:40:53

Zelo uspešna sezona

AK Brežice
Atleti in atletinje AK Brežice so v dvoranski sezoni na državnih prvenstvih osvojili kar 15 kolajn. Blestela je Nika Glojnarič, ki je postala članska državna prvakinja v teku na visokih ovirah.

Med mladinci U-20 je Tim Breznikar osvojil naslov v teku na 3000 metrov, Peter Gričar Vintar pa si je priskakal zmago v skoku s palico, v katerem sta bila tudi Lan Uršič in Naja Rovan srebrna, Ula Bohorč pa bronasta. Maja Glogovšek si je pritekla bron v teku na visokih ovirah, v skoku v višino pa je bil Roko Spaseski Baburek srebrn, Jernej Selak pa bronast. V kategoriji do 18 let je šla v skoku s palico zmaga v roke Luke Zupanca, Ula Bohorč je bila druga, Iva Močan je v teku na 60 metrov postala državna podprvakinja. Pri mlajših pionirjih U-14 je Zala Kovačič postala državna prvakinja v skoku s palico, Miha Bašič je bil srebrn v teku čez ovire, bronasta sta bila Lara Mujčinovič v skoku v višino, Gašper Božovič pa je bil tretji v troskoku.



Poleti so se tekmovalci in tekmovalke preselili na stadione, kjer so sezono odprli s petim mestom mladinske ekipe U-18 v Slovenj Gradcu, le dva tedna pozneje so se pionirji U-16 v Novem mestu zavihteli na pokalno tretje mesto, mladinci U-20 so jeseni končali na 12., člani pa na 15. mestu.



Šestindvajset kolajn na DP

Na državnih prvenstvih so člani in članice AK Brežice letos skupno osvojili kar 26 kolajn. V kategoriji U-16 je srebro osvojil Jak Rovan v skoku s palico, Ajda Slapšak je bila srebrna v teku na 1000 metrov, Nikolaj Kevo pa bronast v metu kladiva. V kategoriji U-18 sta Luka Zupanc in Ula Bohorč zmagala v skoku s palico, Jakob Urbanč pa v metu kladiva. Pri mladincih U-20 so zlato osvojili Peter Gričar Vintar v skoku s palico in Leja Glojnarič v metu kopja, srebro Roko Baburek Spaseki v skoku v višino. V kategoriji U-23 sta srebro osvojila Lara Zupanc in Roko Spaseki Baburek. Najbolj laskavi sta bili zlati kolajni Barbare Špiler v metu kladiva in Nike Glojnarič v teku čez ovire v članski kategoriji v Celju, srebro sta osvojila Jan Lokar v metu kladiva in Leja Glojnarič v metu kopja, bron pa Jakob Urbanč v metu kladiva in Nastja Modic v skoku s palico. Na prvenstvu Slovenije v štafetah so dekleta U-16, v postavi Ava Germek, Živa Slapšak, Vita Rožman in Ajda Slapšak, osvojile bron. Konec sezone so se pomerili še v krosu, v katerem je Ajda Slapšak osvojila bron pri pionirkah U-16.



Letošnje največje mednarodno tekmovanje, balkansko prvenstvo v Istanbulu, je postreglo z bronom mladinke Nike Herakovič v skoku v višino, Iva Močan je bila osma v sprintu na 60 metrov, Peter Gričar Vintar in Lan Uršič pa sta si razdelila sedmo in deveto mesto v skoku s palico. Nika Glojnarič pa je bila sedma med članicami na visokih ovirah.



V letošnji sezoni so v Brežicah organizirali prvi Poldijev memorial, v spomin na očeta brežiške atletike Poldija Rovana, septembrski mini atletski miting in organizirali evropsko kvalifikacijsko tekmo. Tudi letos so prek poletja izvajali športne počitnice za najmlajše, sodelovali na septembrski ulični mini atletiki in prek različnih aktivnosti sodelovali z ostalimi športnimi društvi Posavja.



Na prireditvi športnik leta občine Brežice je Barbara Špiler ponovno osvojila naslov športnice leta, Peter Gričar Vintar pa je prejel nagrado za fair play, saj je srbskemu tekmovalcu ponudil nesebično pomoč na mnogobojskem tekmovanju. Za dolgoletno delo v športu in trenerske uspehe je Vladimir Kevo prejel častno nagrado, kar 30 naših atletov pa je osvojilo priznanja in praktične nagrade. Leja Glojnarič je bila sprejeta pod okrilje olimpijske zveze gluhih, kjer že v prihajajoči sezoni meri na nastop na olimpijskih igrah gluhih v Braziliji. Na letošnji listi kategoriziranih športnikov Olimpijskega komiteja Slovenije se je znašlo prek 30 članov atletskega kluba Brežice, od mladinskega pa vse do mednarodnega statusa.



V ZDA pridno študirajo tri članice AK Brežice, Nastja Modic, Dea Fackovič Vučajnk in Lara Zupanc, ki se odlično počutijo, spopadajo se s študentskimi radostmi, kot po tekočem traku opravljajo izpite in ob tem pridno trenirajo.



Tudi letos ima klub kandidata v akciji Mladi upi Zavarovalnice Triglav. Mladi skakalec s palico Peter Gričar Vintar je že prišel v najožji izbor, glasovanje pa bo potekalo v prihajajočih dneh. Peter je trenutno sedmi na letošnjih svetovnih lestvicah v svoji kategoriji, opazili pa so ga tudi že ameriški trenerji in redno prejema ponudbe za študij prek luže.



V letošnjem letu je AK Brežice v sodelovanju z OKS in AZS strokovno usposobil tri nove trenerje, ki delujejo tako v klubu kot po vsem Posavju. Prav tako so uspešno nadgradili evropski projekt mini atletike, vadbo in sistem mini tekmovanj za najmlajše, s katerim prirejajo športne dni in promocije na posavskih in ostalih slovenskih šolah. S pomočjo razpisov in donacij so v klubu prišli do nove športne opreme. Kmalu se bo začel posodabljati brežiški atletski stadion, del regijskega olimpijskega centra, ki je po 21 letih uporabe že krepko načet in potreben obnove. 

Značke: atletika, ak-brežice

Članki iz rubrike