sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

ts
ts
0 15.12.2020 13:13:46

Čim boljši bekend slajz

tzs
V projektu Teniško aktivni! nas ta teden čaka nova vaja. Ob našem obisku ŽTK Maribor, ki je tudi letos postal najboljši teniški klub v Sloveniji, smo posneli dve vaji. Po enoročnem bekendu si lahko tokrat ogledate nasvete za čim boljši bekend slajz udarec.

V vlogi trenerja oz. demonstratorja se je tudi tokrat predstavil glavni trener ŽTK Maribor, mag. Tomaž Berendijaš. Ker smo osnove servisa, forhenda, voleja in bekenda že spoznali, se je Berendijaš posvetil udarcu bekend slajz. Tega je tudi tokrat preveril in nato izboljšal pri teniškemu zanesenjaku iz Maribora Andreju.



Video: https://www.facebook.com/tenisslovenia/videos/671927750153408


Projekt Teniško aktivni! je nadaljevanje projekta Ostani doma in bodi teniški aktiven, v katerem smo v prvi polovici leta predstavili kar 35 teniških vaj. Projekt je tudi tokrat razdeljen v dva dela. Prvi sklop zajema teniške vaje, ki jih predstavljajo najboljši slovenski trenerji, v drugem delu pa potekajo zanimivi pogovori s slovenskimi igralci in igralkami, trenerji in ostalimi ljubitelji naše prelepe igre. Pogovore vodi Anže Bašelj.



Z novim projektom želimo povečati popularnost tenisa, poskrbeti za informativnost in izobraževalnost. Ljubiteljem in ljubiteljicam tenisa želimo pomagati pri pridobivanju novega znanja s pomočjo najboljših in najbolj kredibilnih ljudi, ki delujejo v slovenskem tenisu. Več si preberite na naši spletni strani.



Namenite del dohodnine za slovenski temis

Dohodninska zakonodaja v Sloveniji vam omogoča, da do 0,5 odstotka odmerjene dohodnine, posredujete v različne namene, v nasprotnem primeru gre 0,5 % vaše dohodnine avtomatično v proračun, kjer ga država razporedi po svoje. Med možne prejemnike spada tudi Tenis Slovenija, zato vas vabimo, da nas navedete kot prejemnika in s tako preprosto gesto, kot je donacija 0,5 % vaše dohodnine, boste lahko vidno prispevali za naše delo. Pomembno je, da se višina vaše dohodnine zaradi tega ne spremeni in da tu ne gre za dodaten izdatek, temveč za znesek, ki ga, kot že navedeno, v nasprotnem primeru dobi država.



Kako lahko namenite 0,5 % vaše dohodnine Tenis Sloveniji?



Postopek je zelo enostaven. Obstajajo tri poti

1. Če ste uporabnik sistema eDavki, lahko to storite z nekaj kliki na računalniku.

2. Lahko natisnete in izpolnite preprosto izjavo (vse, kar je potrebno, je še vpis vaših podatkov ter višina odstotka (0,5 %), ki nam ga namenjate) in jo pošljete na naslov DURS, Davčni urad Celje, p.p. 399, Aškerčeva ulica 12, 3001 Celje.

3. Lahko natisnete in izpolnite preprosto izjavo (vse, kar je potrebno, je še vpis vaših podatkov in višina odstotka (0,5 %), ki nam ga namenjate) ter nam jo prinesete v prostore Tenis Slovenije.



V vseh primerih je to treba storiti najkasneje do 31. decembra 2020, vaša odločitev pa velja do preklica oziroma nove zahteve.



Že v naprej se vam zahvaljujemo za vaš prispevek in zaupanje.



Zakaj nam vaša donacija 0,5 % dohodnine veliko pomeni?

S tako preprosto gesto, kot je donacija 0,5 % vaše dohodnine, boste lahko vidno prispevali za naše delo. Mi bomo prejemke s tega naslova v celoti uporabili za razvoj igralcev naših mladih reprezentanc, ki bodo nekoč navduševali teniške navdušence po vsem svetu.



Iskrena hvala za vašo pomoč!

Članki iz rubrike