jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 1. junija

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

sabina-mlakar Njena.si

Sabina Mlakar: 'Našla sem ljubezen svojega ...

su
su
1 01.05.2020 13:33:29

SLABA NOVICA za SLOVENSKE SKOKE! Tudi v naslednji sezoni ne bo nič z...

Ema Klinec
www.alesfevzer.com
Mnogi so si želeli, da bi že v naslednji sezoni uvedli novost, ki bi bila zelo dobrodošla za slovenske skoke, a iz tega ne bo nič.

Odločitev je prišla iz Mednarodne smučarske zveze, saj je odbor za smučarske skoke zavrnil pobudo, da bi v naslednji sezoni uvedli smučarske polete tudi za ženske. Za ženske polete so se najbolj zavzemali pri norveški zvezi in najbolj, zmagovalka preteklega svetovnega pokala v skupnem seštevku Maren Lundby.
Ženske, ki skačejo v svetovnem pokalu že dolgo, pa kljub želji večine skakalk ne bodo mogle skakati niti na velikih skakalnicah niti na letalnicah. V norveškem taboru so ogorčeni: "Odbor živi v kameni dobi." Oglasila se je tudi Lundbyjeva: "Odločali so ljudje, ki o ženskih skokih nimajo pojma." Ženske lahko skačejo samo na malih skakalnicah (okoli 100 m) in velikih (okoli 140 m), na Kulmu, Oberstdorfu, Planici in Vikersundu pa lahko skačejo le moški.
In zakaj ta seksizem? "15 do 20 skakalk lahko skače na letalnicah, za ostale pa je še prenevarno," je dejal športni direktor Horst Hüttel.


Verjetno si tudi slovenske skakalke, ki so vse tehnično zelo dobro podkovane, želijo ženskih poletov, toda zaenkrat bodo morale še počakati.

Članki iz rubrike