andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

su
su
1 01.05.2020 13:33:29

SLABA NOVICA za SLOVENSKE SKOKE! Tudi v naslednji sezoni ne bo nič z...

Ema Klinec
www.alesfevzer.com
Mnogi so si želeli, da bi že v naslednji sezoni uvedli novost, ki bi bila zelo dobrodošla za slovenske skoke, a iz tega ne bo nič.

Odločitev je prišla iz Mednarodne smučarske zveze, saj je odbor za smučarske skoke zavrnil pobudo, da bi v naslednji sezoni uvedli smučarske polete tudi za ženske. Za ženske polete so se najbolj zavzemali pri norveški zvezi in najbolj, zmagovalka preteklega svetovnega pokala v skupnem seštevku Maren Lundby.
Ženske, ki skačejo v svetovnem pokalu že dolgo, pa kljub želji večine skakalk ne bodo mogle skakati niti na velikih skakalnicah niti na letalnicah. V norveškem taboru so ogorčeni: "Odbor živi v kameni dobi." Oglasila se je tudi Lundbyjeva: "Odločali so ljudje, ki o ženskih skokih nimajo pojma." Ženske lahko skačejo samo na malih skakalnicah (okoli 100 m) in velikih (okoli 140 m), na Kulmu, Oberstdorfu, Planici in Vikersundu pa lahko skačejo le moški.
In zakaj ta seksizem? "15 do 20 skakalk lahko skače na letalnicah, za ostale pa je še prenevarno," je dejal športni direktor Horst Hüttel.


Verjetno si tudi slovenske skakalke, ki so vse tehnično zelo dobro podkovane, želijo ženskih poletov, toda zaenkrat bodo morale še počakati.

Članki iz rubrike