astrologija Dobra karma

Astro vodič po šibkih zdravstvenih točkah vseh ...

Shannen Doherty Svet24.si

Zvezdnica serije Beverly Hills bije hudo bitko z ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

ekipa Svet24.si

Pismo obupanega gostinca: »Gospod Janša, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

au
au
0 30.04.2020 16:04:26

VELIKA ŽALOST zajela SLOVENSKI ŠPORT! Za vedno odšel eden največjih trenerjev...

Smrt ne izbira. Danes je slovenski šport šokirala novica, da je ponoči umrl eden največjih in najuspešnejših trenerjev slovenskega športa.

Jure Kastelic je bil morda celo najuspešnejši slovenski atletski trener vseh časov. S svojimi metodami treninga je bil morda celo pred svojim časom, največji uspeh pa je dosegel s svojima varovankama Brigito Bukovec in Alenko Bikar. Za slovenski šport bodo nepozabni trenutki, ko je Brigita osvojila srebrno kolajno na olimpijskih igrah v Atlanti, prvo veliko slovensko atletsko kolajno. Jure je imel poseben, drugačen pogled tako na atletiko kot na športnik, tudi na življenje na splošno. Svojima varovankama Brigiti in Alenki, ki sta dosegli res izjemne mednarodne uspehe in sta v domovino prinesli kopico kolajn in vrhunskih rezultatov, se je res povsetil z vsem srcem. In tako Brigita kot Alenka sta mu bili večno hvaležni za to kar je storil za njiju.

kastelic
alesfevzer.com

Ponoči pa je Jure za vedno zapustil za svet. Pustil je izjemno dediščino predvsem pri ljudeh s katerimi je delal, kajti toliko topline in prednosti kot jo je imel Jure, se pri ljudeh redko najde.

In tako kot so zapisali pri AK Olimpija, ki mu je bil zvest celo življenje: "Bil je in ostal bo ikona Olimpije!"

Njegovim bližnjim, Brigiti, Alenki... vsem njegovim atletom, pri katerih je pustil globoko sled, izrekamo iskreno sožalje.

Članki iz rubrike