Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

au
au
0 30.04.2020 16:04:26

VELIKA ŽALOST zajela SLOVENSKI ŠPORT! Za vedno odšel eden največjih trenerjev...

Smrt ne izbira. Danes je slovenski šport šokirala novica, da je ponoči umrl eden največjih in najuspešnejših trenerjev slovenskega športa.

Jure Kastelic je bil morda celo najuspešnejši slovenski atletski trener vseh časov. S svojimi metodami treninga je bil morda celo pred svojim časom, največji uspeh pa je dosegel s svojima varovankama Brigito Bukovec in Alenko Bikar. Za slovenski šport bodo nepozabni trenutki, ko je Brigita osvojila srebrno kolajno na olimpijskih igrah v Atlanti, prvo veliko slovensko atletsko kolajno. Jure je imel poseben, drugačen pogled tako na atletiko kot na športnik, tudi na življenje na splošno. Svojima varovankama Brigiti in Alenki, ki sta dosegli res izjemne mednarodne uspehe in sta v domovino prinesli kopico kolajn in vrhunskih rezultatov, se je res povsetil z vsem srcem. In tako Brigita kot Alenka sta mu bili večno hvaležni za to kar je storil za njiju.

kastelic
alesfevzer.com

Ponoči pa je Jure za vedno zapustil za svet. Pustil je izjemno dediščino predvsem pri ljudeh s katerimi je delal, kajti toliko topline in prednosti kot jo je imel Jure, se pri ljudeh redko najde.

In tako kot so zapisali pri AK Olimpija, ki mu je bil zvest celo življenje: "Bil je in ostal bo ikona Olimpije!"

Njegovim bližnjim, Brigiti, Alenki... vsem njegovim atletom, pri katerih je pustil globoko sled, izrekamo iskreno sožalje.

Članki iz rubrike