astrologija Dobra karma

Astro vodič po šibkih zdravstvenih točkah vseh ...

Shannen Doherty Svet24.si

Zvezdnica serije Beverly Hills bije hudo bitko z ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

ekipa Svet24.si

Pismo obupanega gostinca: »Gospod Janša, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

au
au
0 30.04.2020 19:14:21

Komisar lige NFL BREZKOMPROMISNO: 'Zahtevam, da moja plača pade na ČISTO NIČLO!'

Reuters
Roger Goodell velja za najbolje plačanega športnega uradnika na svetu.

Da bi zmanjšal stroške lige, ki tudi ali predvsem finančno trpi zaradi pandemije koronavirusa, je Goodell dobesedno zahteval, da se njegova plača povsem 'poseka' - do čiste ničle. Vendar, roko na srce, mu ni težko. Leta 2017 je podpisal pogodbo, vredno 184 milijonov dolarjev oziroma 37 milijonov na leto. Zaradi krize se je zdaj odrekel plači.

Liga NFL je sicer za 22. maj napovedala krčenje stroškov za plače tudi pri ostalih zaposlenih v organizaciji. Zmanjšanje plače bo v višini 5 odstotkov za vodje oddelkov, 7 odstotkov za direktorje, 10 odstotkov za podpredsednike, 12 odstotkov za nadomestne predsednike in 15 odstotkov za predsednike. Zaposleni, ki prejemajo manj kot 100 tisočakov na leto, ne bodo prikrajšani niti za cent.

nfl
Reuters


"Upamo, da se bo poslovanje izboljšalo in da se bodo lahko plače kmalu vrnile na prejšnjo raven. Kdaj bo to, je v tem trenutku nemogoče napovedati," je dejal Goodell.

Liga NFL naj bi se septembra normalno začela, vseeno pa občuti gospodarski udarec zaradi pandemije. "Ekonomske posledice v naši državi so velike. Jasno je, da bodo gospodarski učinki globoki in dolgotrajni. Večji, kot je marsikdo pričakoval. Nemogoče je predvideti, koliko časa bodo trajali."

Liga NFL velja za najpriljubljenejšo in najprofitnejšo profesionalno ligo v Severni Ameriki. V letu 2018 je beležila neverjetni prihodek v višini 14,7 milijarde.

Značke: liga-nfl, plače

Članki iz rubrike