Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

au
au
0 30.04.2020 19:14:21

Komisar lige NFL BREZKOMPROMISNO: 'Zahtevam, da moja plača pade na ČISTO NIČLO!'

Reuters
Roger Goodell velja za najbolje plačanega športnega uradnika na svetu.

Da bi zmanjšal stroške lige, ki tudi ali predvsem finančno trpi zaradi pandemije koronavirusa, je Goodell dobesedno zahteval, da se njegova plača povsem 'poseka' - do čiste ničle. Vendar, roko na srce, mu ni težko. Leta 2017 je podpisal pogodbo, vredno 184 milijonov dolarjev oziroma 37 milijonov na leto. Zaradi krize se je zdaj odrekel plači.

Liga NFL je sicer za 22. maj napovedala krčenje stroškov za plače tudi pri ostalih zaposlenih v organizaciji. Zmanjšanje plače bo v višini 5 odstotkov za vodje oddelkov, 7 odstotkov za direktorje, 10 odstotkov za podpredsednike, 12 odstotkov za nadomestne predsednike in 15 odstotkov za predsednike. Zaposleni, ki prejemajo manj kot 100 tisočakov na leto, ne bodo prikrajšani niti za cent.

nfl
Reuters


"Upamo, da se bo poslovanje izboljšalo in da se bodo lahko plače kmalu vrnile na prejšnjo raven. Kdaj bo to, je v tem trenutku nemogoče napovedati," je dejal Goodell.

Liga NFL naj bi se septembra normalno začela, vseeno pa občuti gospodarski udarec zaradi pandemije. "Ekonomske posledice v naši državi so velike. Jasno je, da bodo gospodarski učinki globoki in dolgotrajni. Večji, kot je marsikdo pričakoval. Nemogoče je predvideti, koliko časa bodo trajali."

Liga NFL velja za najpriljubljenejšo in najprofitnejšo profesionalno ligo v Severni Ameriki. V letu 2018 je beležila neverjetni prihodek v višini 14,7 milijarde.

Značke: liga-nfl, plače

Članki iz rubrike