Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

sta
sta
0 30.04.2020 20:17:23

Plavalci že podrobno razdelali načrt za vadbo v času epidemije

Plavalna zveza Slovenije (PZS) je že podrobno razdelala načrt za vadbo v omejenih pogojih zaradi novega koronavirusa. Kot je za STA potrdil predsednik PZS Boro Štrumbelj, so si na zvezi pomagali s smernicami zvez iz Italije, Hrvaške in Nemčije, k sodelovanju pa so vključili tudi zdravnika Roberta Marčuna iz bolnišnice na Golniku.

Načrt predvideva, da bi vadbo takoj začeli plavalci članske, mlajše članske in mladinske reprezentance. Čez 14 dni naj bi se jim pridružili tudi drugi. Želja je, da bi za vadbo najprej uporabili bazena v Kranju in na Ravnah na Koroškem.

Smernice za vnovičen zagon plavanja so razdelane na 15 straneh. V začetni fazi bi na na vsaki drugi progi vadil po en plavalec, kar pomeni, da bi istočasno na objektu ob enem trenerju lahko vadilo po pet plavalcev, s čimer bi imel športnik zase najmanj deset kvadratnih metrov prostora.

Na PZS med drugim opozarjajo plavalce in trenerje na točnost pri dogovarjanjih o terminih, da bodo garderobe in kopalnice zaprte in da bodo za vadbo na voljo odprti bazeni.Plavalci in trenerji so dobili tudi vrsto osebnih napotkov v zvezi z uporabo prostorov, opreme in rekvizitov. Na slovenski zvezi so pripravili tudi oceno za pravilno kloriranje vode, saj klor v pravilni odmeri prepreči okužbo z novim koronavirusom, so pojasnili na PZS.


Plavalno EP preložili na 2021
Madžarska plavalna zveza je v luči koronavirusne pandemije za letos odpovedala evropsko prvenstvo v plavanju v Budimpešti, ki je bilo sprva preloženo z maja na avgust. Novi datum prvenstva stare celine prihodnje leto za zdaj še ni znan, saj ga bodo dorekli na kongresu Evropske plavalne zveze (Len), ki je na koledarju novembra.
Prvenstvo bi moralo sprva biti od 11. do 24. maja, a so ga prestavili na avgust, danes pa dokončno preložili za leto dni.

Članki iz rubrike