pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

aleksander, saša, brez oči Svet24.si

FOTO: Saša se je rodil brez oči in je na svetu ...

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

dreamstime_m_47152255 Odkrito.si

Preprosti jogijski gibi za vidno pomlajevanje ...

natalija Njena.si

Na Kmetijo prihaja presenečenje letošnje sezone!

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

STA
STA
0 21.09.2019 13:30:34

Bogatajeva tretja, povratnica Klinčeva tik za njo

Jurij Kodrun
Avstrijski Stams danes in jutri gosti tekme celinskega pokala, ki se jih udeležuje tudi močna slovenska zasedba smučark skakalk. Prvič po decembrski poškodbi kolena je nastopila Ema Klinec. V prvi deseterici je bilo kar pet Slovenk, najboljši Urša Bogataj in Ema Klinec na tretjem in četrtem mestu.

Glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance Zoran Zupančič je v Stams odpeljal močno zasedbo, praktično vse najboljše z izjemo Nike Križnar in Jerneje Brecl.

Ekipa tekmi v Stamsu izkorišča za tekmovalni ritem, potem ko so odpadle tekme poletne velike nagrade v Kazahstanu in Rusiji. Prvič je po decembrski poškodbi nastopila tudi Ema Klinec, ki je takoj dokazala, da sodi med najboljše na svetu.

Na treningu in v poskusni seriji je bila povsem pri vrhu, na tekmi pa je po težavah pri doskoku v prvi seriji pri 106 metrih zasedla končno 4. mesto z 229,4 točkami.Pred njo je končala vodilna po prvi seriji Urša Bogataj s 108 in 102,5 metri ter 245,2 točkami.

Za dvojno domačo zmago pa sta poskrbeli Avstrijki Eva Pinkelnig z 253,5 točkami in Marita Kramer z 249,7 točkami. Kramerjeva je že zmagovalka poletnega dela celinskega pokala.

Špela Rogelj, Katra Komar in Maja Vtič so slovenski uspeh dopolnile z uvrstitvami na mesta od šest do devet. V nedeljo bo v Stamsu na sporedu še ena tekma celinskega pokala.

Članki iz rubrike