IMG_6439 Svet24.si

Angelo se rad pretvarja, da ne zna slovensko

kakadu Svet24.si

FOTO: Kakadu, ki so ga kar petkrat ustrelili, ...

vesolje, galaksije Svet24.si

Horoskop od 14. do 20. 10. 2019: teden bo močno ...

recep tayyip erdogan Svet24.si

"Grožnje s sankcijami in embargom na orožje ne ...

ZR sep 19 – slovenski vrt FOTO 1 Odkrito.si

Nove gredice na starem borjaču

damjana tomažin Njena.si

Zadržana Damjana kot zapeljiva lepotica

IMG_3585 Njena.si

Znana Slovenca prvič postala starša

STA
STA
0 21.09.2019 12:07:16

ŠOK! Uvod v svetovno prvenstvo BREZ PRIMOŽA ROGLIČA. Padec pustil posledice, kako hudo je z njim?

Twitter
Zmagovalec dirke po Španiji Primož Roglič bo izpustil uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu, ki se bo v nedeljo začelo v britanski grofiji Yorkshire.

"Primož namreč še ni povsem okreval po zaključeni Vuelti in še čuti posledice padca v 19. etapi," je sporočil selektor slovenske članske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman.

Hauptman se bo v mešani štafetni preizkušnji na SP v Yorkshiru žal moral odpovedati najboljšemu slovenskemu kolesarju v tem trenutku. "Glede na okoliščine je odločitev, da se Primož osredotoči na sredino vožnjo na čas. Seveda pa bo nastopil tudi na posamični cestni dirki," je še napovedal slovenski selektor.

Namesto Rogliča je Hauptman za uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva vpoklical Jaka Primožiča. Reprezentanco Slovenije bodo tako v nedeljo na premierni tekmi zastopali Jan Tratnik, Tadej Pogačar, Jaka Primožič ter Eugenia Bujak, Urška Pintar in Urška Bravec.

Mešana štafeta v vožnji na čas za reprezentance bo zamenjala kronometer komercialnih ekip. Novost so predstavili ob robu lanskega SP v Innsbrucku, preizkusili pa so jo že na avgustovskem evropskem prvenstvu, na katerem Slovenija v tej disciplini ni nastopila.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike