denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

STA
STA
1 21.09.2019 10:35:21

Ste mislili, da ROGLIČ NI DOBRO PLAČAN? Pomislite še enkrat. Te besede POVEDO VSE

Profimedia
Zmagovalec končne razvrstitve kolesarske dirke po Španiji Primož Roglič z zmago na Vuelti sodi v prvo kolesarsko ligo tudi po plačilu, je za današnjo izdajo Slovenskih novic zatrdil zastopnik Zasavca Mattia Galli.

Tja pa spada tudi z novo pogodbo z nizozemskim moštvom Jumbo Visma, ki jo je podpisal med Dirko po Španiji.

Roglič, kot so objavili med drugim dnevom premora na španskem krogu v Burgosu, je z Jumbo Vismo podaljšal pogodbo do konca sezone 2023. Pogodba z nizozemsko zasedbo bo Rogliču potekla, ko bo star 34 let. Vmes si želi zmagati še na drugih tritedenskih dirkah, po Franciji Touru in po Italiji Giru.

"Če ne bi bil zadovoljen s pogodbo, je ne bi podpisal," je poudaril Rogličev agent. Po njegovih besedah v ekipi zdaj vse dobro pozna, tako kot oni njega.

"Ve, pri čem je, kaj ima na voljo. Jumbo Visma je zadnjih nekaj let ena najboljših ekip na svetu. S podaljšanjem pogodbe smo se vsi zavezali, da bomo poskušali doseči skupne cilje, ki smo si jih zastavili že pred dvema letoma, ko je prvič podaljšal z Nizozemci," je za Slovenske novice dejal Galli, ki je z Roglo začel sodelovati leta 2016, ko je slovenski kolesar prišel v svetovno serijo.


Slovenski kolesarski zvezdnik je imel na mizi veliko drugih ponudb, med drugim se je javno omenjala možnost, da bi se lahko pridružil mlademu slovenskemu junaku Vuelte Tadeju Pogačarju v ekipi UAE Team Emirates iz Združenih arabskih emiratov.

"Ponudb je bilo res veliko, pogovorov manj, saj ni veliko moštev, pri katerih bi se lahko Primož boril za zmago na velikih tritedenskih dirkah. Ogledala sva si nekaj drugih projektov, zadnja beseda pa je bila kajpak Primoževa," je še dejal agent, ki pa ni razkril imen snubcev kot tudi ne, koliko je finančno težka nova pogodba, a z njo naj ne bi po zaslužku zaostajal za tekmeci.

"Finančno je v ligi zmagovalcev tritedenskih dirk, dobil bo, kar si zasluži," je zatrdil Galli, ki zastopa 15 kolesarjev v svetovni seriji.

Po informacijah Slovenskih novic naj bi Roglič na leto zaslužil tri milijone evrov. Najbolje plačani naj bi bil trikratni svetovni prvak Slovak Peter Sagan s šestimi milijoni evrov na leto, sledi štirikratni zmagovalec Toura Britanec Chris Froome s 5,2 milijona evrov na leto vredno pogodbo, Kolumbijec Nairo Quintana in Španec Alejandro Valverde, letošnja Rogličeva izzivalca za skupno zmago na Vuelti, naj bi lani zaslužila vsak po dva milijona evrov.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike