Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
30.12.2016 21:06:58
Deli članek:

Peter Prevc pojasnil, zakaj je pomirjen in zakaj mu je bilo lani huje

Tit Košir

Slovenski odzivi po prvi tekmi novoletne turneje v Oberstdorfu.

Avstrijec Stefan Kraft je zmagal na uvodni tekmi novoletne turneje v smučarskih skokih v nemškem Oberstdorfu. Drugi je bil Poljak Kamil Stoch, tretji pa Avstrijec Michael Hayböck. Najboljši Slovenec je bil tokrat Cene Prevc na osmem mestu. Pred 27.000 gledalci je bil Jurij Tepeš deveti, zmagovalec minule sezone pokala in novoletne turneje Peter Prevc pa 10. Vodilni v svetovnem pokalu Domen Prevc je bil šele 26., v drugo serijo se ni uvrstil Jernej Damjan, ki je bil 32.


"Tudi sam sem pozitivno presenečen. Napravil sem dva skoka, kot sem jih želel, čeprav sem na treningu nastopil nekoliko slabše. Imel pa sem v glavi, kaj moram narediti. Skoki so mi uspeli, kto sem želel in to je prineslo osmo mesto. Kvalifikacije in oba tekmovalna skoka so bili dokaj podobni. Toda jutri je lahko povsem drugače, se lahko vse obrne, kot dan in noč. Bomo videli," je po izidu kariere povedal Cene Prevc.

"Niti misliti si nisem upal pred novoletno turnejo, da bom prišel do take uvrstitve. Na treningu še ni šlo, toda vedel sem, kaj moram narediti. To sta moja dva najboljša skoka sezone in sem zelo vesel. Doslej mi ni uspevalo, prejšnja leta mi je malo zmanjkalo. Tokrat sem prišel z mirno glavo, izboljševal dosežke in le še upam, da bom tako stopnjeval še naprej," si je zaželel Tepeš.


"Občutki se počasi razvijajo, izoblikujejo. Toda naredim dober skok, potem pa trener Goran Janus ugotovi, da je še kaj za izboljšati. A bil sem 26. in 33., to je prva tekma po 10 dnevih, ko sem med deseterico. Sem pomirjen in lahko grem z dvignjeno glavo naprej. Lani mi je bilo huje, kar se vrveža tiče, letos je bolj mirno. Všeč pa mi je vzdušje na razprodanih tribunah, med katerimi je bilo veliko slovenskih zastav in zato je še lepše doseči dober izid," pa je dejal Peter Prevc.