Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
29.12.2016 15:07:57
Deli članek:

Zmaga v Francijo, od treh Slovencev najvišje Kosi

Reuters
Klemen Kosi

Francoz Alexis Pinturault je zmagovalec prve tekme v alpski kombinaciji za svetovni pokal alpskih smučarjev v sezoni. Avstrijec Marcel Hirscher je na letošnji zadnji moški tekmi osvojil drugo mesto, tretje mesto je pripadlo Norvežanu Aleksandru Aamodtu Kildeju. Trije Slovenci so osvojili točke Klemen Kosi, Martin Čater in Štefan Hadalin.

Kosi je tekmo v italijanski Santa Caterini končal na 13. mestu (+3,41), Čater je svoj najboljši izid v svetovnem pokalu postavil s 16. mestom (+3,87), Hadalin pa je bil 23. (+4,51). Tudi Hadalin, ki se je veselil svojih prvih točk v novi sezoni, je vpisal svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Preostali trije Slovenci na startu prve vožnje Boštjan Kline, Miha Hrobat in Miha Kürner so tekmovanje končali že po prvem polčasu, kombinacijskem superveleslalomu, ko so odstopili ter ostali brez uvrstitve.

Kosi je s 13. mestom prišel do prvih letošnjih točk oziroma do četrtega najboljšega rezultata kariere, do najboljših uvrstitev na tekmah svetovnega pokala pa sta prišla 24-letni Čater in 21-letni Hadalin, in sicer s 16. in 23. mestom. Hadalin je imel od slovenske trojice v finalu najboljši čas slaloma, skupno 14., s čimer je napredoval za osem mest. Zmage se je veselil Francoz Alexis Pinturault, ki je za 34 stotink sekunde ugnal Avstrijca Marcela Hirscherja, tretje mesto pa je osvojil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Boštjan Kline, Miha Hrobat in Miha Kürner so odstopili v prvem delu kombinacije, superveleslalomu.

Petindvajsetletni Mariborčan Kosi je bil pričakovano zadovoljen in se je veselil popotnice za naprej: "Kar zgodaj se je vse začelo s startno številko 3, ponavadi dlje čakam na startu. Danes sem bil takoj na vrsti, tako da ni bil isti občutek, ker ne veš točno, kako bo potekala proga, ne vidiš drugih pred sabo. Po drugi strani pa je boljša snežna površina in to sem poskušal čim bolje izkoristiti. Mislim, da mi je dobro uspelo, tako da sem končal celo med deseterico in s tem sem bil zadovoljen. Na slal

Tekmovalce čaka zdaj nekaj dni tekmovalnega predaha. Svetovni pokal alpskih smučarjev se bo nadaljeval 5. januarja s slalomom na Sljemenu nad Zagrebom.