Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
29.12.2016 13:22:52
Deli članek:

Popolnoma drugačne besede avstrijskega trenerja o Domnu Prevcu

Grega Wernig

Novoletna turneja je tik pred vrati, zato je mogoče zaslediti številne komentarje o skakalcih in njihovih možnostih na skakalnem spektaklu okoli novega leta.

Heinz Kuttin, glavni trener avstrijske reprezentance, se je o dosedanji prevladi Domna Prevca izrazil malce drugače kot Nemci. Zanj je spremljanje mladeničevega sloga hkrati veselje in delo, obenem pa, če že izvaja pritisk, to počne s hvalevrednimi izjavami.

»Zares je edinstven, ob vsem tem pa je še zelo mlad,« je za Kronen Zeitung dejal 45-letni trener in pristavil: »Večkrat ga analiziramo. Če si že kot mladenič tako dober in imaš toliko znanja, da lahko treniraš z najboljšimi in skačeš v vrhu, potem že razvijaš ta šport. Domen je za smučarske skoke revolucionaren.«

Vseeno avstrijski trener ne meče puške v koruzo in pravi, da bo zagotovo v vrhu tudi nekdo iz njegove ekipe. V prvi vrsti bo stavil na zmagovalca turneje v sezoni 2014/15 Stefana Krafta ter v zadnjem času vse boljšega Michaela Hayböcka, ki je lansko turnejo sklenil na skupno tretjem mestu.