Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
29.12.2016 08:04:54
Deli članek:

Tina Maze pokazala dres z zelo posebnim sporočilom: simpatično ali provokativno? (foto)

Grega Wernig

Za novo poglavje v dogajanju okrog najboljše slovenske smučarke vseh časov je poskrbela kar ona sama.

Potem ko je v sporu s Smučarsko zvezo Slovenije prišlo do dogovora o nastopu Tine Maze na mariborski poslovilni tekmi v reprezentančnem dresu brez pokroviteljev, se je velika zvezdnica zdaj oglasila na družabnih omrežjih. Zelo kratko in zelo zgovorno. 

Objavila je fotografijo med smučanjem v dresu, ki ima vse lastnosti reprezentančnega, nima pokroviteljev in ima zelo jasno sporočilo. Tina na njem nosi besedilo in notni zapis zimzelene uspešnice My Way. 

To je razvidno tako iz njenega kratkega spremljajočega zapisa z enako vsebino kot iz fotografije kombinezona, na katerem je videti enega od slovitih verzov iz legendarne pesmi Paula Anke, ki ji je svetovno slavo vdihnila predvsem izvedba kultnega Franka Sinatre.

"And now, the end is near and so I face the final curtain," nedvomno med drugim piše na dresu, ki ga Tina očitno namerava obleči tudi na pohorski strmini. Torej v prostem prevodu: "Zdaj je konec blizu in zdaj se soočam z zadnjo zaveso."

Glavno sporočilo pa je seveda v sporočilnosti celotne pesmi, iz katere je Tina navdih črpala tudi pri svoji pesmi My Way is my decision (Moja pot/moj način je moja odločitev). Sporočilo pa seveda lahko vzamete na več načinov.

Lahko ga vidite kot nekaj, kar je vedno definiralo Mazejevo in zaradi česar je bila tako zelo uspešna. So pa tudi taki, ki ga v danih okoliščinah vidijo kot neprimernega. Predvsem seveda zaradi trmastega vztrajanja pri svojem, kar je v zadnjem času marsikaterega Slovenca razburilo.