Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
29.12.2016 13:01:04
Deli članek:

Kilde najhitrejši na kombinacijskem superveleslalomu, trije Slovenci v finalu

Gepa
Klemen Kosi

Po odpadlem smuku so v Santa Caterini danes pod streho spravili kombinacijski superveleslalom. Najhitrejši čas je postavil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, na drugo mesto se je pognal Avstrijec Marcel Hirscher, tretji je Francoz Alexis Pinturault. Od slovenske šesterice so si finalno vožnjo privozili Klemen Kosi, Martin Čater in Štefan Hadalin.

Kilde je najhitreje, s časom 1:32,65 minute, opravil na superveleslalomski progi ter ima tako najboljše izhodišče za napad na zmago v drugem delu alpske kombinacije, slalomu.

Da je bil kombinacijski superveleslalom pisan na kožo veleslalomistom, je dokazal specialist za tehnične discipline Hirscher, ki se je s številko 31 na startu pognal na drugo mesto, za Kildejem je zaostal 79 stotink sekunde. Prav tako izvrstni veleslalomist Pinturault je vpisal tretji čas kombinacijskega superveleslaloma, na progi se je zadržal natanko pet stotink sekunde dlje od avstrijskega asa.

Na startu prve moške alpske kombinacije v tej zimi je bilo šest Slovencev, od tega so si trije zagotovili še nastop v finalu. Najhitrejši Slovenec je bil Kosi (+1,87) na desetem mestu, Čater si je privozil 15. čas z zaostankom 2,20 sekunde, Hadalin pa je bil 31. (+3,34).

Boštjan Kline, Miha Hrobat in Miha Kürner niso končali prvega dela kombinacije in so odstopili ter ostali brez uvrstitve.

Tekmovalce čaka zamenjava daljših superveleslalomskih smuči za krajše slalomske. Druga vožnja kombinacije bo na sporedu ob 14. uri.