Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
29.12.2016 10:22:39
Deli članek:

Skakalna legenda: Domen Prevc ima eno zelo specifično prednost pred vsemi ...

Reuters
Domen Prevc je glavni favorit za zmago na novoletni turneji.

Ni ga junaka, ki bi v skokih kaj pomenil in ki v teh dneh ni spregovoril na temo 17-letnega slovenskega fenomena.

V enem od intervjujev se je oglasil Dieter Thoma, eden najboljših nemških skakalcev vseh časov in aktualni komentator nemške nacionalne televizije. Med številnimi zanimivimi izjavami jih nekaj prav posebej izstopa. No, pravzaprav najbolj izstopa ena. 

"Je izjemen talent s tako ekstremnim slogom, da si ga sam ne znam razložiti. Zame je velika uganka in verjetno res izhaja iz dejstva, da se mu še nikoli ni nič zgodilo ter da ga ni strah. Toda to ni njegova glavna prednost, njegova glavna prednost je nekaj drugega," je poudaril Thoma. 

In seveda pojasnil: "Mislim, da mu zelo pomaga družinsko vprašanje. In sicer na način, da je bratsko rivalstvo nekaj posebnega in da si ta boj s Petrom želi dobiti bolj kot karkoli drugega. Po eni strani se po Petru zgleduje, po drugi ga želi na vsak način premagovati." 

Zelo zanimiva teza, ni kaj. Zagotovo taka, vredna razmisleka in debate. Sploh če imate brata ali sestro in si zadevo znate plastično predstavljati. V tem primeru še lažje presodite in si še lažje ustvarite svoje mnenje.