Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.12.2016 11:18:37
Deli članek:

Štuhčeva v Courchevelu na startu veleslaloma

Profimedia

Po koncu tedna v italijanskem Sestrieru se je karavana svetovnega pokala alpskih smučark preselila čez italijansko-francosko mejo v Savojske Alpe, natančneje v Val d'Isere, ki bo gostil tekme v hitrih disciplinah, tudi z močno slovensko udeležbo. V Courchevelu pa bo prihodnji torek na sporedu veleslalom, tudi z Mariborčanko Ilko Štuhec na startu.

Na petkovi alpski kombinaciji bo nastopila močna slovenska zasedba, ob Štuhčevi še Maruša Ferk, Vanja Brodnik in Ana Bucik. Na sobotnem smuku in nedeljskem superveleslalomu bosta slovenske barve nato branili Štuhčeva in Ferkova, glavni trener slovenske ženske ekipe Denis Šteharnik pa se bo na podlagi treningov smuka in petkove tekme odločil, ali bo poleg omenjenih nastopila še kakšna slovenska tekmovalka. Znana je že tudi postava za veleslalomsko tekmo, ki bo v torek, 20. decembra, v francoskem Courchevelu, z Ano Drev, Tino Robnik, Katarino Lavtar in Štuhčevo na startu.

Veleslalomu v Courchevelu so po današnji snežni kontroli prižgali zeleno luč za izvedbo tekmovanja, na katerem bo znova nastopila Štuhčeva, ki je onstran velike luže v Kanadi odlično odprla novo sezono v hitrih disciplinah.

Štuhčeva je v Lake Louisu presenetila vse ter slavila dvakrat zaporedoma, s krstnima zmagama na obeh uvodnih smukih, v superveleslalomu pa je bila peta. Štuhčeva še nikoli ni bila tako dobra. V razvrstitvi svetovnega pokala je trenutno najvišje v karieri, četrta s seštevkom 245 točk, v posebnem seštevku smuka vodi, prvič ima oblečeno rdečo majico vodilne smukačice, v seštevku superveleslaloma pa je peta.

Šestindvajsetletna Štajerka je v življenjski formi. V njeni majhni ekipi, v kateri sta mati Darja Črnko in trener Grega Koštomaj, so se odločili, da bo Štuhčeva v novi sezoni hitrim disciplinam dodala tudi veleslalom, v katerem je v svetovnem pokalu že poskušala, a je doslej le enkrat osvojila točke s 23. mestom pred tremi leti v Beaver Creeku.

Nazadnje je v Courchevelu nastopila pred letom dni, ko je bila prepočasna za drugo vožnjo. Prvo slovensko ime veleslaloma, edina Slovenka v elitni prvi jakostni skupini, bo Drevova, ki je na treh veleslalomih v novi sezoni vpisala tri uvrstitve v prvo deseterico. V Söldnu je bila deseta, v Killingtonu šesta in v Sestrieru deveta. Lani je bila prvič v karieri na stopničkah, in to dvakrat, z drugima mestoma v Flachauu in Mariboru.