Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
11.12.2016 21:24:44
Deli članek:

Krimovci namučili jesenske prvake

Simon Maljevac (BZS)
Lokateks Trata

V zaostalih dvobojih sedmega kroga balinarske superlige sta zmagi zabeležili zasedbi Postojnske jame in Lokateks Trate, ki se veseli naslova jesenskega prvaka.

Obračun med Škofjeločani in Krimovci je bil presenetljivo zelo izenačen. Že v prvih igrah so Ljubljančani zabeležili neodločen izid, v tekaških disciplinah pa se je tehtnica po zaslugi Gorana Vujanoviča in Žana Rodeta pričakovano nagnila na stran domačinov. Goste sta v igro z zmagama v natančnem zbijanju vrnila Žiga Šinkovec in Tone Kosar, tako da je Lokateks Trata v zadnji del tekme vstopila z minimalno prednostjo 10:8. V razburljivi končnici sta odločilne točke za zmago škofjeloške zasedbe prinesli dvojica Uroš Vehar - Damjan Sofronievski ter Tadej Premru v igri posameznikov.

Nosilci odličij z mladinskega svetovnega prvenstva Erik Čeh, Gašper Povh in Nik Švara so bili med najbolj zaslužnimi, da je Postojnska jama slavila zmago v Sežani. Čeh in Povh sta bila uspešna v prvem delu tekme v klasiki in igri v krog, Švara in Povh pa sta navdušila v hitrostnem zbijanju s 37 zadetimi kroglami. Robert Dekanj je z zmago v natančnem zbijanju Skalo približal na 5:11, a sta nato Čeh in Švara v štafeti s 36:35 premagala Kevina Černigoja in Roka Pirjevca ter gostom na široko odprla vrata do nove zmage.

Prvenstvo se bo nadaljevalo 14. januarja s tekmami 8. kroga.

SUPERLIGA
Zaostali tekmi 7. kroga
Skala Sežana - Postojnska jama 8:18
Lokateks Trata - Krim 14:12
Vrstni red: Lokateks Trata in Hrast 12, Postojnska jama 10, Krim 8, Agrochem 6, Aikea Antena in Skala Sežana 4, Luka Koper 0