Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
11.12.2016 22:01:39
Deli članek:

Teniški up za prihodnost: Kaja Juvan slavila na slovitem Orange Bowlu (video)

bm

Glede na dejstvo, da slovenskemu tenisu v zadnjem času ne gre ravno vse po načrtih, je pogled v prihodnost vse, kar nam v tem trenutku preostane.

Kaja Juvan je postala druga Slovenka, ki ji je uspelo osvojiti sloviti Orange Bowl. Kako pomemben je ta turnir v kategoriji pod 18 in pod 16 let, pove dejstvo, da so se kot zmagovalci na dolg in odmeven seznam vpisali igralci in igralke kot so Roger Federer, Chris Evert, Andy Roddick in Jelena Dementjeva. 

Od slovenskih igralk in igralcev je uspelo doslej slaviti le v mladosti zelo obetavnima Barbari Mulej in Tini Pisnik, ki pa potem nikoli nista potrkala na vrata zares najboljših teniških igralk. Kaja Juvan ima letos za seboj izjemno leto, ki ga je zaključila med najboljšimi 20. mladinkami sveta, čeprav šteje komaj 16 let. Letos bi lahko na turnirju, ki poteka v dveh kategorijah (U18 in U16) zaigrala v tisti mlajši, a se je odločila, da poskusi med starejšimi deklicami.

Turnir je zanesljivo dobila, ob tem pa v finalu premagala kar prvo mladinko sveta Rusinjo Anastasijo Potapovo, ki v finalu ni imela pravih možnosti.