Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/su
STA/su
11.12.2016 19:50:32
Deli članek:

V Engelbergu prihodnji konec tedna vsi trije bratje Prevc

Nikola Miljković

Svetovni pokal smučarjev skakalcev se bo nadaljeval konec naslednjega tedna v švicarskem Engelbergu, kjer sta Domen in Peter Prevc lani slavila prvo dvojno zmago bratov v svetovnem pokalu skakalcev.

Goran Janus pa se je odločil, da v Švico ne bo odpotoval Jaka Hvala, namesto njega bo priložnost dobil Cene Prevc; tako bodo na tekmi trije Prevci.

Profimedia

»Ekipni uspeh, to je bilo danes pomembno. Razlike so bile zelo majhne, napake so se vseeno prikradle. V tako kratkem času je šlo pri Petru za šampionsko vrnitev, za hitro prebuditev. Domen je naredil drobno napako v fazi leta, kjer je imel rezervo. Škoda, vendar konec koncev šesto mesto je super. Jurij je konstanten, naredi lahko dobre skoke, tako da dobro. V Planici bomo zdaj trenirali, prišlo pa bo do ene spremembe. Doma bo ostal Jaka Hvala, pridružil pa se bo Cene Prevc,« je dejal Goran Janus.

alesfevzer.com
Cene Prevc

Peter in Domen Prevc sta že neposredno uvrščena na tekmo, saj ima Domen Prevc na prvem mestu skupnega seštevka 360 točk, Peter Prevc pa ima na desetem mestu 135 točk.