Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
03.01.2015 09:20:40
Deli članek:

Anketa: Peter lahko osvoji novoletno turnejo

Kakšne možnosti pripisujete Petru Prevcu za zmago v seštevku novoletne turneje?

URBAN FRANC
"Prvih dveh tekem novoletne turneje nisem utegnil spremljati, verjamem pa, da je Peter dovolj 'našpičen', da jo lahko tudi osvoji. Trenutno skače zelo konstantno, kar je njegov velik plus. Favoriti so se že izluščili, ob Kraftu in Hayböcku pa še vedno ne bi odpisal niti Andersa Jacobsena. V boju za skupno zmago bo potrebno tudi nekaj sreče, saj bo vsaka napaka že lahko usodna."


FRANCI PETEK
"Glede na videno Peter vsekakor sodi v najožji krog favoritov za končno zmago. Res pa je, da je novoletna turneja precej nepredvidljivo tekmovanje, ki ne dopušča nobene večje napake. Peter je do zdaj še ni naredil, ob koncu pa bodo ob kančku sreče odločali tudi boljši živci. Tu je on eden najmočnejših v karavani. Prav ta psihična stabilnost je tisto, kar gre v primerjavi s konkurenti v njegovo korist. Vsekakor bo do konca še zelo zanimivo."


PRIMOŽ ULAGA
"Zame je Peter kar prvi favorit za skupno zmago. Skače dobro, njegovi skoki so na visoki ravni in brez večjih nihanj. Zdi se mi, da se mu kakšen res slab skok skoraj ne more zgoditi. Večkrat je že dokazal, da je najboljši prav takrat, ko je to najbolj potrebno. Kar zadeva tekmece, sta Kraft in Hayböck zame malce slabša od Prevca, predvsem pa z manj izkušnjami v takšnih situacijah. Obratno velja za Jacobsena, a 20 točk zaostanka je vendarle veliko."