Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
02.01.2015 13:31:42
Deli članek:

Dolarska zabava

Reuters

Abu Dabi v Združenih arabskih emiratih je prizorišče prvega turnirja v novem letu, ki pa je bolj zabavne narave. No, najboljši igrajo za naftne šejke in zajetno žepnino.

Šestmestne številke na čeku so v Abu Dabi privabile številko ena na svetu Novaka Đokovića, številko tri Rafaela Nadala, štirico Stana Wawrinko ter številko šest Andyja Murrayja. Namesto Jo-Wilfreda Tsongaja in Gaela Monfilsa pa so organizatorji povabili Španca Nicolasa Almagra in Feliciana Lopeza.

Posebej zanimivo bo seveda videti, kako bo prvič po dolgem času zaigral Nadal in kako je za novo sezono pripravljen srbski as. Rezultati na tem turnirju seveda niso v ospredju, vseeno pa so to igralci, ki nikoli ne bi pustili nasprotniku na drugi strani mreže, da zmaga – niti, če bi šlo za pijačo po dvoboju, kaj šele ko gre za zelene bankovce.

V nedeljo in ponedeljek pa se začenja tudi sezona pod okriljem ATP. Najmočnejši turnir bo seveda v katarski Dohi (1,3 milijona USD), potem pa sta tu še turnirja v indijskem Chennaiju (460.000 USD) in avstralskem Brisbanu (494.000 USD). Nastopu na slednjem se je moral odpovedati zmagovalec lanskega OP ZDA Hrvat Marin Čilić, ki ima še vedno težave s poškodovano ramo. Po pričakovanju pa v Brisbanu ne bo nastopil niti Argentinec Juan Martin del Potro. Tudi njega še vedno mori poškodba levega zapestja, zaradi katere lani ni veliko igral in je padel na 140. mesto lestvici ATP.