Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ue
STA/ue
24.12.2014 09:51:03
Deli članek:

Tine ni v ožjem izboru

Grega Wernig

Mednarodno združenje športnih novinarjev (AIPS) bo tudi letos razglasilo najboljša športnika iztekajočega se leta.

Vendar pa izbor kandidatk za naslov ne navdušuje slovenskih ljubiteljev športa. V ožjem izboru namreč ni dvakratne olimpijske prvakinje Tine Maze. Slovenski športnici leta je v Sočiju, vsaj kar zadeva alpsko smučanje, uspel redek podvig, saj je bila kot edina alpska smučarka dvakrat zlata (smuk in veleslalom).

Mazejeva je imela za uvrstitev v ožji izbor pri alpskih smučarkah hudo konkurenco. Pri tehtanju, katera si bolj zasluži nominacijo za športnico leta, so se pri združenju AIPS odločili za Anno Fenninger. Avstrijka je v Sočiju osvojila zlato v superveleslalomu in srebro v veleslalomu, sezono pa je končala kot zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala.

Med nominirankami za športnico leta 2014 so še novozelandska atletinja Valerie Adams, norveška šampionka v smučarskem teku Marit Björgen, beloruska biatlonka Darja Domračeva, avstralska kanuistka Jessica Fox, madžarska plavalka Katinka Hosszu, kenijska dolgoprogašica Florence Kiplagat, ameriška plavalka Katie Ledecky, španska badmintonistka Carolina Marin, pakistanska igralka kriketa Sana Mir in ameriška tenisačica Serena Williams.