Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fu
fu
23.12.2014 18:49:51
Deli članek:

Večkrat ga vidite, bolj je neverjeten

V ZDA je postal uspešnica predbožičnega časa. Namreč tek izjemnega Marshawna Lyncha, s katerim je na obračunu lige NFL med Seattlom in Arizono dobesedno vzel dih.

Branilec naslova Seattle je sezono začel neprepričljivo, v zadnjem času pa z velikimi koraki lovi formo izpred slabega leta dni. Vse bolje igra simpatični podajalec Russel Wilson, predvsem pa je vse boljši neustavljivi tekač, za mnoge najboljši v ligi. Lynch navdušuje iz tekme v tekmo, najdlje pa je šel na ključnem srečanju z Arizono.

Šlo je za neposredni obračun v boju za januarsko končnico in za čim boljša izhodišča v njej, Seattle pa je do zlata vredne zmage prišel tudi po zaslugi Lyncheve akcije sezone in nasploh enega najbolj navdušujočih tekov, kar smo jih videli tako v tem tekmovalnem obdobju kot v zadnjih letih.

Pognal se je z lastnih petnajstih jardov, žogo dobil na sedemnajstih, nato pa uprizoril kar nekaj neverjetnih elementov na robu mogočega. Najprej je izvedel slalom med arizonskimi branilci, nato je zbežal na rob igrišča in zdržal silovit dvojni nalet, se za nameček izognil spotikanju od zadaj in stekel proti končni coni.

Pa ne samo proti njej, temveč tudi vanjo. Potem ko je ubežal zadnjemu poskusu, ga namreč ni mogel ujeti nihče več in za konec si je privoščil celo manjše poniževanje nasprotnika v pobalinskem slogu. V končno cono se je namreč elegantno vrgel na zadnjico in pri tem seveda še naprej trdno stiskal žogo, ki jo je čarobno prenesel prek 79 jardov.

Posnetek fantastične akcije je takoj navdušil ameriške medije in javnost, kmalu pa je postal tudi spletna uspešnica. In resnično je treba priznati, da se ga je nemogoče naveličati Večkrat kot ga človek pogleda, bolj se nad njim navdušuje. Kar prepričajte se sami.