Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
08.06.2014 14:21:09
Deli članek:

Ampak poletje je ...

Nikola Miljković

Ob koncu šolskega leta v Ljubljani v skakalnem centru Triglav v Mostecu priredijo poletno serijo skokov, ki se je razveselijo predvsem najmlajši. V ospredju spet Peter Prevc.

Za dodatno zanimivost je poskrbel junak letošnjih olimpijskih iger v Sočiju, dobitnik dveh odličij Peter Prevc. Med najmlajšimi smo videli množičnost, pa tudi kakovost, kar pomeni, da se nam ni treba bati za naslednike že omenjenega Prevca in vražjih deklet. Vnovič je bila konkurenca mednarodna, saj smo v članski konkurenci, v kateri so tekmovali v mešanih dvojicah, videli še predstavnice in predstavnike Romunije, Avstrije in Finske ter Češke, nastopili pa so tudi skoraj vsi naši olimpijci (manjkal je le Robert Kranjec). Pravo prijetno poletno vreme je dodalo poseben čar toplemu večernemu sobotnemu zaključku dneva.

V malem finalu, za končno tretje mesto, sta zmagala Katja Požun iz Zagorja, ki je bila prepričljivejša od svoje klubske sotekmovalke Ane Javoršek, in Čeh Tomaš Portyk, ki je bil tudi nekoliko daljši od Tomaža Nagliča.

V velikem finalu sta slavila, na veliko zadovoljstvo domačih organizatorjev SSK Ilirija, Urša Bogataj in eden najboljših skakalcev na svetu Peter Prevc. Z drugim mestom sta se morala zadovoljiti Jaka Hvala in Avstrijka Lisa Wiegele iz zelo znane slovenskokoroške družine iz Zahomca.