Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/gv
STA/gv
30.05.2014 12:53:01
Deli članek:

Za prekinitev posta

Arsen Perić

Slovenska reprezentanca v ragbiju bo konec tedna v Solunu nastopila na evropskem prvenstvu divizije B v pomanjšani različici tega moštvena športa, ragbiju 7.

Encijani se bodo na prvenstvu pomerili z reprezentancami Madžarske, Švice, Turčije, Avstrije in San Marina. V primeru osvojitve naslova v diviziji B pa sledi napredovanje v divizijo A.

Mlado ekipo, na čelu s kapetanom Petrom Gobcem, sestavljajo Jaka Sajevic, David Cerar, Žiga Burnik, Grega Miljuš, Anže Troppan, Dragan Jovanovič, Goran Jelenčič, Jernej Šercer, Mirt Suljić ter trije od slovitega bratskega kvinteta Skofič, Max, Jack in George. Archie in Frankie se žal ne moreta udeležiti prvenstva zaradi šolskih obveznosti, so sporočili iz Rugby zveze Slovenije.

Selektor reprezentance je Luka Arko. Poleg mlade ekipe pa se je strokovnemu štabu - v vlogi glavnega trenerja - pridružil Junior Tupai. Novozelandec Samoanskega porekla pri svojih 38 letih še vedno aktivno igra v Beverlyu v Angliji. Rodil se je v mestu Apia, Zahodni Samoi, njegovi prvi ragbi koraki pa so se pričeli pri 12 letih. Seveda je k temu sledila bogata kariera, največje uspehe pa je požel v reprezentanci Samoe. Vlogo trenerja slovenske vrste je sprejel na prigovarjanje slovenskih prijateljev Lovra Sambola in Gorana Jelenčiča, glavni cilj in izziv pa mu je dvigniti raven "sedemke" v Sloveniji.

Encijani se bi v primeru osvojitve naslova v skupini B, kar bi bilo obenem tudi zgodovinski uspeh, priključili nekaterim najboljšim reprezentancam v skupini A.