Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 01.02.2023 15:48:47

Ingemar Stenmark: Mikaela Shiffrin si zasluži rekord

Twitter / Eurosport
Ameriško alpsko smučarko Mikaelo Shiffrin le še zmaga loči do izenačenja absolutnega rekorda v številu zmag na tekmah za svetovni pokal. Sedemindvajsetletna Američanka je trenutno pri 85 zmagah, eno več je v svoji bogati karieri dosegel Šved Ingemar Stenmark.

"Mika si zasluži izboljšati moj rekord in zelo vesel bom, ko ga bo podrla. Je preprosto odlična smučarka," je v pogovoru za avstrijski časnik Kronen Zeitung, ki ga je povzela avstrijska tiskovna agencija APA, dejal legendarni švedski smučar. Ta je bil zaradi svoje zvestobe do smuči Elan izjemno priljubljen tudi v Sloveniji.

Shiffrin, nosilka dveh zlatih odličij z zimskih olimpijskih iger v Sočiju 2014 in Pyeongchangu 2018 ter šestih najbolj žlahtnega leska na svetovnih prvenstvih v Schladmingu 2013, Beaver Creeku 2015, St. Moritzu 2017, Areju 2019 in Cortini d'Ampezzo 2021, so na zadnji tekmi svetovnega pokala v češkem Špindleruvem Mlynu malenkosti ločile do izenačenja Stenmarkovega rekorda. Na koncu je bila za šest stotink sekunde od nje hitrejša nemška slalomistka Lena Dürr.

Članki iz rubrike