franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 31.01.2023 21:07:49

Mariborčani z zmago na Slovaškem v polfinalu srednjeevropske lige

alesfevzer.com
Mariborčani z zmago na Slovaškem v polfinalu srednjeevropske lige

Na petem turnirju v slovaški Myjavi so premagali domači Spartak s 3:1 (19, 16, -20, 21). Odbojkarji Merkur Maribora so druga slovenska ekipa, ki si je zagotovila nastop v polfinalu srednjeevropske lige. Večji del posla so opravili že na četrtem turnirju prejšnji teden v Kaštel Starem, vsaj četrto mesto pa so potrdili že na prvi tekmi petega turnirja v Myjavi, na kateri so predvsem po zaslugi dobrega napada ugnali domači Spartak, ki je do zdaj pri treh zmagah v ligi.

Mariborčani so gladko dobili prva dva niza. V prvem so Slovaki ves čas zaostajali, bržkone pa je bil odločilen as Roka Bračka, s katerim so gosti povedli z 21:17. Tako prednost so držali vse do prve zaključne žoge, ki jo je z blokom izkoristil Miha Fink.

V drugem so Štajerci na začetku povedli s 7:1, do konca niza prednost še povečali, dobro jim je kazalo tudi do do srede tretjega niza, nato pa se ustavilo. Gosti so se po izidu 15:15 razigrali na servisni črti, dosegli tri ase, ušli in zanesljivo dobili niz za znižanje zaostanka.

Tudi v četrtem nizu sta bili ekipi dolgo časa izenačeni, a varovanci Sebastijana Škorca so bolj zbrano odigrali končnico, po izidu 21:21 so dosegli štiri zaporedne točke, Gregor Pernuš jim je z blokom zagotovil zaključno žogo, ki jo je izkoristil Žiga Donik, s 17 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme.

Merkur Maribor se bo v sredo v Myjavi pomeril še z zagrebško Mladostjo.

Značke: merkur-maribor, mevza

Članki iz rubrike