stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(sm)
(sm)
0 01.02.2023 11:27:14

Skala blesti v superligi, Slovenci pa v serie A

Aleš Borčnik in Anže Petrič
BZS
Sezona v balinarski superligi je v polnem razmahu, tako da poteka ogorčen boj za mesta, ki prinašajo nastop na aprilskem zaključnem turnirju za naslov prvaka. Začela se je tudi nova sezone italijanske serie A, v kateri ponovno navdušujejo številni slovenski balinarji.

Za klubi v slovenski elitni klubski balinarski konkurenci je že 10 krogov, ki so ponudili ogromno izenačenih dvobojev. Kot kaže, bo februarja in marca potekal ogorčen boj za mesta na zaključnem turnirju najboljše četverice ter v boju za obstanek.

Skala misli resno

Že pred sezono je vloga papirnatih favoritov pripadla sežanski Skali, ki ima z reprezentanti Gašperjem Povhom, Martinom Zdaucem in Juretom Fabjanom ter preverjenimi balinarskimi mojstri Matijo Povhom, Klemenom Sosičem, Simonom Požarjem in Gašperjem Kraševcem za slovenske razmere pravi »dream team«, ki za zdaj še ne deluje na polnih obratih, vendar kljub temu zaseda vodilni položaj na lestvici. Po sobotnih dvobojih so Kraševci zasledovalcem pobegnili na tri točke prednosti, kar jim omogoča mirnejše nadaljevanje rednega dela sezone.

Trenutno drugo mesta zaseda škofjeloška Trata, ki si ne more privoščiti mirnega spanca, saj Ilirska Bistrica in Marjetica Koper zaostajata zgolj za točko, Postojna in branilec naslova Agrochem Hrast pa za dve. Zabiče in Krim za zdaj mirno taborita v sredini lestvice, medtem ko pivški Orlek Oro Met in Velenje Premogovnik čaka zahtevna bitka za ohranitev superligaškega statusa, ki ga bo izgubila zadnjeuvrščena zasedba.

Serie A po slovenskih notah

Najboljši italijanski klubi so tudi letos posegli po storitvah številnih slovenskih balinarjev, ki s svojimi igrami v prvih treh krogih serie A potrjujejo status imenitnih okrepitev. Aleš Borčnik in Anže Petrič sta gonilni sili aktualnih prvakov BRB Ivrea v tekaških disciplinah. Nezgrešljivi "Borko" je v drugem krogu zadel vseh 50 metov v hitrostnem zbijanju, skupaj z "Žetkotom" pa sta v štafeti zbrala izjemnih 58 točk. Na naslov prvaka meri tudi La Perosina, ki je z Juretom Kozjekom in Davorjem Janžičem v razburljivem slovenskem derbiju proti Noventi Dejana Tonejca in Gregorja Severja izvlekla točko. Zelo dobro sta sezono v dresu Mareneseja odprla Erik Čeh in Jasmin Čaušević, razplet najmočnejšega ligaškega tekmovanja na svetu pa bo znan v začetku poletja.

Pevčeva zmagovalka mastersa, Volčina balinarka leta

Zmagovalka ženskega mastersa na balinišču BŠK Krim Ljubljana je Ana Pevec, ki je po izredno izenačenem boju po zaslugi več osvojenih točk v posameznih igrah premagala Tadejo Petrič (Podskala Vipava). Tretje mesto je zasedla Nina Volčina (BŠK Krim), ki je prejela priznanje za balinarko leta 2022.

Slovenci odlični v Franciji

Slovenska balinarska reprezentanca je zelo uspešno nastopila na prestižnem mednarodnem turnirju Winter Trophy v Franciji. V moških dvojicah sta Dejan Tonejc in Davor Janžič osvojila prvo mesto, v hitrostnem zbijanju je Anže Petrič ob 46 zadetkih v polfinalu in finalu zasedel drugo mesto, v ženskih dvojicah sta Tadeja Petrič in Polona Premru osvojili tretje mesto, v ženski konkurenci hitrostnega zbijanja pa je bila Jacqueline Strnad peta. 

Galerija

Članki iz rubrike