strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

Zoran Janković Ekipa24.si

Kakšno vlogo ima v kaosu Olimpije Zoran ...

ts
ts
0 18.05.2022 12:14:38

Pogrešal sem tekmovalnost

Blaž Ručigaj
TS/SPORTIDA
V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni je sodeloval nekdanji košarkar, zdaj pa teniški navdušenec Blaž Ručigaj.


200 cm visoki Ručigaj je tudi del ekipe Savinjski Tornado, ki bo nastopala v novem ligaškem tekmovanju Seniors organizacije. Zavarovalnica Triglav Seniors liga se je začela včeraj, med številnimi ekipami v različnih starostnih kategorijah pa je tudi ekipa Blaža Ručigaja. »Format veteranske lige se je spremenil. V Velenju je ta liga zelo zaživela. Igralo se je v kategoriji od 35 do 60 let. Težavi lige sta bili, ker se je igrala sredi tedna, in to, da je bilo potrebnih najmanj šest tekmovalcev. Z novim formatom je zanimanje veliko večje, prejšnja liga se je namreč uveljavila zgolj na štajerskem koncu. Upam, da bo novi format uspešen. V naši skupini 40+ je namreč prijavljenih kar 12 ekip,« je dejal Ručigaj, ki se zelo rad udeležuje turnirjev Tenis Slovenije.

»Moram pohvaliti Tenis Slovenijo. V zadnjih letih se je veliko naredilo tudi za rekreativni tenis. Največja težava je, da je vse to težko uskladiti časovno. Vsi imamo obveznosti, službene in družinske. In na koncu je res težko organizirati turnir, kjer bi bili vsi zadovoljni. Potrebuješ namreč cel dan, ob tem pa se je treba na turnir še odpeljati. Največja ovira je čas. Tudi jaz sem namreč organiziral teniški turnir dvojic. In res je težko vsem iti na roko z žrebom in potekom tekmovanja. Tu TS dela pravilno. Zdaj bomo videli, kako se bo prijela ta liga. Veselim se novega izziva. Upam, da bomo na koncu vsi zadovoljni v tej zgodbi.«

Za konec pa je povedal, zakaj uživa v tenisu: »Najprej gre za skrb za zdravje. V zadnjih dveh letih smo živeli v drugih časih, zato je pomembno, da skrbimo za svoje telo. Moramo biti dobro telesno pripravljeni. Prednost turnirjev pa je, da se zberemo igralci iz cele Slovenije, ob tem pa navežemo stike z ljudmi, ki jih prej nismo poznali. Na teh teniških turnirjih je poskrbljeno za zabavo in rekreacijo. To pa šteje največ.« (ts)
Članki iz rubrike