Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

(ts)
(ts)
0 02.02.2022 14:30:44

Kategorija seniors: Zmage so pomemben del druženja

(ts)
Po regijskih satelitih so leto začeli tudi igralci in igralke v organizaciji Seniors. Na tradicionalnem turnirju dvojic BTC – Medot se je zbralo 26 parov oziroma 52 igralcev in igralk.

V teniški dvorani ŠC Milenium je bilo pestro od 11. ure naprej. Zaradi trenutnega stanja v Sloveniji je v dneh pred turnirjem prišlo do nekaterih odpovedi, vseeno pa je bila zasedba na letošnjem zimskem turnirju široka in kakovostna. Pri Tenis Sloveniji so se odločili, da zaradi varnosti udeležencev turnir razdelijo na dva dela. Najprej so zaigrali moški v kategoriji nad 105 let in ženske nad 85 let. Ko sta se kategoriji skoraj zaključili, pa so prišli še udeleženci v kategoriji moški do 105 let in ženske do 85 let. Za hrano je poskrbel Vivo catering, za pijačo pa domačija Medot. Pri najstarejših sta pričakovano zmagala Samo Zakeršnik in Matjaž Končan. Po treh zmagah v skupinskem delu sta nato nanizala še zmagi v izločilnih bojih in se zasluženo veselila novega uspeha. V finalu sta z 9:4 premagala Fikreta Djogića in Zlatka Galijaševića.

Na sosednjih igriščih smo ob tej kategoriji spremljali tudi ženske nad 85 let. Dvoboji so bili izenačeni, kakovostni in tudi dolgi. V konkurenci šestih parov sta se v finalu srečala para Romana Golob/Branka Tome in Alenka Hiti/Sabina Dolenc. Boljši sta bili prvi, rezultat pa je bil 9:4. V času igranja ženskega finala sta se začeli tudi preostali dve kategoriji. Pri ženskah do 85 let je bilo prijavljenih osem tekmovalk oziroma štirje pari. Odigran je bil samo skupinski del, zmagovalki pa sta s tremi zmagami postali Špela Piškur in Katarina Draksler.

Najbolj napeto je bilo v kategoriji do 105 let, kjer smo videli številne kakovostne dvoboje. Med drugimi se je turnirja udeležil tudi drugi najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance v zgodovini Milivoje Novaković. Ker je bila zasedba zelo močna, se mu ni uspelo uvrstiti v polfinale. Tam sta najprej Blaž Ručigaj in Samo Weiss premagala Josipa Kovačevića in Dragana Veselića, na sosednjem igrišču pa sta bila Samo Škvarča in Marko Lopatič boljša od Petra Mavra in Nejca Kržana.

Sledil je izjemen finale, hkrati pa drugi medsebojni dvoboj tega dne, saj sta se oba finalna para srečala že v skupinskem delu. V obeh primerih je odločala podaljšana igra, obakrat pa sta zmagala Blaž Ručigaj in Blaž Weiss.

"Turnir je bil vrhunsko organiziran. Zahvala gre ekipi organizacije Seniors, ki se vedno potrudi za nas seniorje. S partnerjem Blažem Weissom sva odigrala izjemen turnir. Pet tekem in pet zmag! Kot nekdanji profesionalni športnik še vedno potrebujem izzive in adrenalin, ki jih takšni turnirji tudi prinašajo! Lepo je sodelovati, še lepše pa je zmagovati! Vedno je lepo srečati tudi stare teniške prijatelje in se z njimi tudi malce družiti v teh norih korona časih," je po zmagi povedal Ručigaj in verjetno povzel misli večine prisotnih. 

Izidi, finali, moški do 105 let: Ručigaj/Weiss – Skvarča/Lopatič 9:8; nad 105 let: Zakeršnik/Končan – Djogić/Galijašević 9:4; ženske nad 85 let: Golob/Tome – Hiti/Dolenc 9:4; zmagovalki do 85 let: Špela Piškur in Katarina Draksler

Članki iz rubrike