Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

(ts)
(ts)
0 02.02.2022 14:17:46

Igralke so nas prosile, da posredujemo v primeru Peng Shuai

Anja Vreg
TS/MATIC KLANJŠEK-SPORTIDA
V pogovoru v projektu Teniško aktivni je sodelovala Anja Vreg. Vregova je močno vpeta v delovanje organizacije WTA, saj je konec lanskega leta postala članica upravnega odbora WTA (Board of Directors), kjer skrbi za najboljših 20 igralk na svetu.

S tem je postala sploh prva Slovenka v tem odboru. Anja Vreg je bila skupaj z Gregorjem Krušičem lani tudi direktorica turnirja WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Naj spomnimo, da se je vrhunski ženski tenis v Slovenijo vrnil po 11 letih: "Spomini so res lepi. Odzivi so bili pozitivni. Na WTA so bili zadovoljni, prav tako so bile zadovoljne igralke. Res so pohvalili delo celotne ekipe in tudi celotno osebje. Zelo pomembno je, da se čuti energija ljudi, ki delajo na turnirju. Zdaj se moramo pogovoriti o prihodnosti. Položaj je vprašljiv zaradi Kitajske in nekaterih dogodkov tam. Za zdaj smo še vedno turnir WTA 125, ampak upamo, da ga bomo imeli možnost nadgraditi."

Vregova je nato spregovorila o svoji novi vlogi; postala je prva Slovenka s tako visoko funkcijo v organizaciji WTA: "To je upravni odbor WTA. V odboru je osem ljudi, med njimi tudi predsednik ITF in predsednik WTA. Igralke so me lani vprašale, ali sem zainteresirana za to funkcijo. Z veseljem sem sprejela njihovo nominacijo. Sledila je predstavitev, vsak kandidat je moral predstaviti svoj načrt dela. Predvsem to, kaj želi spremeniti za igralke in turnejo WTA. Dobila sem dvoletni mandat, skrbim pa za igralke iz najboljše dvajseterice. Nalog je veliko. Pogovarjamo se o temah, povezanih z WTA, tako o financah kot o strateških odločitvah organizacije. Ob tem smo seveda ves čas v stiku z igralkami."

Vregova se je dotaknila tudi teme, povezane s kitajsko igralko Peng Shuai, kjer je bil predsednik WTA Steve Simon močno vpet v dogajanje. Že dolgo namreč nismo videli, da bi kakšna športna organizacija izvajala takšen pritisk na tako veliko državo. "Položaj je bil in je še vedno zelo zapleten. Odločitve so bile zelo težke, zaradi številnih posledic, ki so jih ali jih lahko prinesejo. Naše igralke so nas prosile, naj v tem primeru posredujemo. Vsaka igralka se lahko nekoč znajde v takšnem položaju. Mi smo tej težavi pogledali v oči. Billie Jean King je namreč WTA ustanovila na temeljih enakopravnosti, torej da imamo vsi enake možnosti in svobodo govora. Kako se bo končalo, ne vemo, vsi pa želimo, da se položaj razplete pozitivno. Gre za dolgoletne partnerje, ki so v preteklosti uspešno organizirali številne teniške turnirje," je razmišljala Vregova

Značke: anja-vreg, wta, odbor

Članki iz rubrike