avstrija, pct, covid Svet24.si

Nočni klubi bodo predvidoma zaprti vsaj do 9. ...

bencin, gorivo, točenje goriva Svet24.si

Sprememba, ki se bo poznala pri točenju goriva

princ harry Svet24.si

Harry in Charles po osmih mesecih brez stika le ...

pusnik jansa Reporter.si

Nenavadno »poslovanje« Janeza Janše in bivšega...

aleš-hojs Necenzurirano

V propagandni aparat SDS pred volitvami tudi denar...

tjaša-vrečič Njena.si

Kmetija: Tjašino bolečino rodila grenka ...

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

tu
tu
0 19.11.2021 12:08:00

Kaj se dogaja?! Ali je to sploh NJENO SPOROČILO? Izginula kitajska tenisačica buri duhove!

Profimedia
Žensko teniško združenje WTA je po izjavah predsednika Steva Simona "zelo zaskrbljeno" glede izginotja kitajske igralke Shuai Peng. Kitajka naj bi po poročanju kitajskih državnih medijev poslala elektronsko sporočilo, kar pa ni prepričalo vodstva WTA.

Kitajski medij CGTN, ki je v državni lasti, je v sredo pozno po slovenskem času objavil elektronsko sporočilo, ki naj bi ga na WTA poslala 35-letna Pengova.

Odlična igralka v dvojicah je na začetku meseca izginila neznano kam, odkar je vplivnega člana kitajske komunistične partije obtožila, da jo je prisilil k spolnim odnosom.

V začetku tega meseca je Pengova na družbenih omrežjih zapisala, da jo je Gaoli Zhang, ki je zdaj star 75 let, "prisilil v seks". Ob tem je tudi zapisala, da je bila z njim v podrejenem odnosu, ki je trajal več let.

Kitajski spletni cenzorji so objavo zelo hitro izbrisali s platforme Weibo, odstranili so tudi vse obremenilne dokaze o obtožbah na račun vplivnega člana kitajske oblasti, Pengove pa od takrat ni bilo na spregled.


Zdaj pa naj bi v elektronskem sporočilu 35-letna dvakratna zmagovalka turnirjev velike četverice v dvojicah zapisala, da njene pred tem izrečene "obtožbe niso resnične". Ob tem je dodala, da "ni izginila ter da ni v težavah", kitajsko igralko navaja dpa.

Po besedah Steva Simona nihče, ki je povezan s turnejo WTA, vključno z zaposlenimi in igralkami, ni mogel neposredno stopiti v stik s Pengovo, da bi potrdili njen status. V sredo zvečer pa je prišlo sporočilo, v katerega avtentičnost Simon ne verjame.

"Ta izjava, ki so jo objavili kitajski državni mediji, samo še bolj potrjuje mojo skrb glede lokacije Shuai Peng in njene varnosti," je WTA zapisala v izjavi za javnost.

"Težko verjamem, da je Pengova to zapisala sama, ali pa da verjame zapisanim besedam. Igralka je bila izjemno pogumna pri opisu spolne zlorabe. WTA in preostanek sveta potrebujeta neizpodbitne in preverljive dokaze, da je Pengova na varnem. Ves čas se že trudim stopiti v stik z igralko, a mi to kljub naporom še ni uspelo," je še dodal Simon.

Vodstvo WTA je že v nedeljo pozvalo, naj se trditve Pengove raziščejo "popolnoma, pošteno, pregledno in brez cenzure", je takrat poročala francoska tiskovna agencija AFP. Vmes so se oglasile in Kitajki izrekle podporo tudi številne sedanje in nekdanje igralke, med njimi tudi Japonka Naomi Osaka in ena najboljših igralk v zgodovini Američanka Chris Evert.

Značke: tenis, peng

Članki iz rubrike