Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.11.2021 20:25:16

Krim brez realnih možnosti v Izraelu

Odbojkarice Krima so prvi tekmi 1/16 finala pokala challenge v gosteh izgubile proti izraelskem Hapoelu Kfar Sabi z 0:3.

Izraelska ekipa je pred tekmo veljala za favorita. Čeprav ne prihaja iz države, ki bi slovela kot odbojkarska velesila, pa ima v svojih vrstah nekaj izkušenih tujk; Brazilki, Perujko, Uzbekistanko in Hrvatico. Ob domači reprezentančni blokerki Amit Kimel sestavljajo ekipo, ki na papirju ne bi smela imeti težav z mlado slovensko vrsto brez kakršnihkoli mednarodnih izkušenj.

Čeprav so se Ljubljančanke hrabro borile in bile večji del nizov enakovredne, pravih možnosti dejansko niso imele. Ko je bilo potrebno, so gostiteljice dodale plin, v prvem nizu je bilo na začetku, v drugem ob koncu, v tretjem pa spet zelo zgodaj.

V odločilnih trenutkih sta bili nezaustavljivi predvsem izkušeni sprejemalki Ana Velikij in Hana Čutura, sicer hči nekdanjega hrvaškega košarkarja Zorana Čuture. Odlično je pri izraelski ekipi deloval tudi blok.

Slovenke so bile za boljši rezultat premalo učinkovite v napadu, je pa trener Jože Časar priložnost za nabiranje izkušenj ponudil velikemu številu igralk. Najbolj učinkovita je bila Nika Bavdaž, dosegla je 14 točk.



Povratna tekma bo naslednjo sredo v Ljubljani.

Hapoel Kfar Saba - Krim 3:0 (18, 20, 17)
* Zelena dvorana, sodnika: Kaya (Turčija), Angelidis (Grčija).
* Hapoel Kfar Saba: Aid 12, Askhenazi, Noam, Lopez 7, Hakas 1, Velikij 12, Erez, Kirshenbaum, Ben-Haim,Correa 2, Kimel 6, Čutura 19.
* Krim: K. Mohorič 1, Frelih, Deželak 3, J. Mohorič 3, Metelko, Bavdaž 14, Jovanović 4, Šen 1, P. Blažič 5, T. Blažič, Šuštaršič, Jerman, Kenda 2, Krašovec 8.

Članki iz rubrike