milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.07.2021 22:01:09

S SLEPIMI NABOJI proti Bedenetu, Kaja pa je preživela

Reuters
Slovenija ima dva predstavnika v tretjem krogu tretjega letošnjega turnirja za grand slam med posamezniki. Aljaž Bedene je v uri in 26 minutah premagal Japonca Jošihita Nišioko, Kaja Juvan pa je bil po dobri uri igre boljša od Francozinje Clare Burel s 6:3 in 6:4.

Bedene, ki je pred tretjim turnirjem za grand slam govoril o dobri pripravljenosti, je to potrdil proti 58. igralcu sveta. Ta se je sicer v prejšnjem krogu v petih nizih namučil z Američanom Johnom Isnerjem, proti Ljubljančanu pa je bil vseskozi v podrejenem položaju.
Bedene, 64. igralec sveta, je tako v prvem nizu hitro povedel s 3:1, nato pa je nanizal zmage v naslednjih 11 igrah. Popoln nadzor nad dvobojem je potrdil z zmago v drugem nizu v le 23 minutah igre. Na dvoboju je kar sedemkrat dobil igro na nasprotnikov začetni udarec, za to pa porabil le devet "brejk" žogic.
V tretjem nizu je po vodstvu z 2:0 nasprotniku oddal šele drugo igro, nato pa pri 5:1 še tretjo, a brez težav potrdil nadvlado na igrišču in uvrstitev v tretji krog. Tam se bo pomeril z devetim igralcem sveta Italijanom Matteom Berrettinijem.
"Današnji dvoboj je bil precej podoben prejšnjemu; oba igralca sta levičarja, nizke rasti in brez pravih orožji. Zato sem se osredotočil na svojo igro, bil zelo zbran in vseskozi imel stvari pod nadzorom. Dobro mi je šel forehand, prav tako začetni udarci, predvsem pa sem bil fokusiran. Zdaj me čaka povsem nasproten tip igralca. Z Berrettinijem sem se srečal že dvakrat. Ima odličen servis, dober forehand in slice, tako da bom moral dati vse od sebe, da ga presenetim," je iz Londona sporočil Bedene.


Drugič v karieri po Melbournu letos bo v tretjem krogu grand slama zaigrala Kaja Juvan. Njena tekmica bo 20. nosilka, 17-letna Američanka Cori Gauff. Doslej sta se srečali dvakrat; 2019 v Roland Garrosu je zmagala Juvanova, letos v Adelaidu pa Američanka.
Juvanova je za zmago potrebovala uro in osem minut. V prvem nizu, ki je trajal pol ure, je enkrat odvzela servis vrstnici iz Francije, v drugem pa je po zaostanku 1:3 dobila naslednje štiri igre, povedla 5:3 in nato na svoj začetni udarec prišla do zmage.
"Zelo sem vesela, da sem se prebila v naslednji krog, saj tu v Wimbledonu zelo rada igram. Komaj čaka naslednji dvoboj, a prej se moram dobro spočiti in čim bolje pripraviti na zahtevno tekmico," je povedala Juvanova.
Uspešnemu slovenskemu dnevu v Wimbledonu se je pridružila še Tamara Zidanšek, ki je med dvojicami napredovala v drugi krog, neuspešna pa je bila Andreja Klepač, ki se je poslovila že po prvem dvoboju.
Od glavnih favoritov velja omeniti napredovanje Švicarja Rogerja Federerja, ki je pri 39. letih postal najstarejši igralec v zadnjih 46 letih v tretjem krogu. V treh nizih je premagal Francoza Richarda Gasqueta. Uspešna sta bila tudi drugi Rus Danil Medvedjev, ki je s 6:4, 6:1 in 6:2 premagal španskega igralca Carlosa Alcaraza, ter četrti nosilec Nemec Alexander Zverev, ki je ugnal Američana Tennysa Sandgrena (7:5, 6:2, 6:3). Pri dekletih je zmagala prva nosilka Ashleigh Barty - premagala je Rusinjo Ano Blinkovo (6:4, 6:3), med drugimi pa sta izpadli Ukrajinka Jelina Svitolina (3.) ter dvakratna prvakinja Wimbledona Viktorija Azarenka iz Belorusije. Prva je morala priznati premoč Poljakinji Magdi Linetti, Azarenka pa je izgubila proti Sorani Cirstei iz Romunije.

Članki iz rubrike