Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.07.2021 19:57:59

Po dolgem premoru v akciji tudi spustaši na divjih vodah

psno
Po dolgem premoru so na veliko sceno vračajo spustaši na divjih vodah. Ti bi lani morali tekmovati na svetovnem prvenstvu v ZDA in na tekmah svetovnega pokala, a je vsa tekmovanja odnesla pandemija novega koronavirusa. Zdaj jih povratek na brzice čaka v Banjaluki.

Spustaši na divjih vodah so na zadnjem večjem mednarodnem tekmovanju nastopili leta 2019, ko so imeli skupaj s slalomisti svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah v španskem La Seu d'Urgellu. Letos maja bi morali tekmovati na svetovnem pokalu v Franciji, a so ga prestavili na jesen, tako da bo ta konec tedna na sporedu prvo večje tekmovanje po dobrem letu in pol.


V Banjaluki tekmovalce in tekmovalke čaka prvi sklop tekem za svetovni pokal. V petek in soboto bosta na vrsti tekmi v sprintu na divjih vodah, v nedeljo pa še preizkušnja v klasičnem spustu na reki Vrbas.

Slovenske barve bo tokrat zastopala kar številčna ekipa, ki bo mešanica izkušenj in mladosti. Med kajakaši bodo namreč veslali naši najboljši Nejc Žnidarčič, Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak, ki jim bosta tokrat družbo delala še Vid Oštrbenk in Tjaš Til Kupsch. Med kajakašicami bodo tekmovale Ana Šteblaj, Živa Jančar in Nika Ozimc, v kanuju pa se bo predstavil Nejc Gradišek.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike